Connect with us

EDITORIAL

Οι θετικοί και οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της ολομέλειας

Published

on

Καταλήξαμε και στον χρόνο διενέργειας των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις στη συνεδρίαση της ολομέλειας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Στους βασικούς πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος έκανε πρόταση ακόμα και μετά από τη λήψη της απόφασης με το συντριπτικό 29-3. Ο εκπρόσωπος της άρσης βαρών κατάφερε και εξόργισε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών διότι εξ αρχής έδειξε ότι συμμετείχε στην ολομέλεια με προεκλογική διάθεση. Αν και δεν του βγαίνουν τα κουκιά για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Σγουρός ασχολήθηκε κυρίως με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Πήρε, βέβαια, τις απαντήσεις από τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος εξέθεσε ανεπανόρθωτα και τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Ο ψηλός υπενθύμισε στον Ντάνι ντε Βίτο τι έλεγε η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΕ με την παραπομπή στην εισηγητική έκθεση του 2725/1999. Γνώριζε, άλλωστε, ο Βασιλακόπουλος κάθε λεπτομέρεια για το σκεπτικό του Διαθεσόπουλου, διότι ο τελευταίος του είχε ζητήσει τον νόμο επειδή δεν μπορούσε να τον βρει στα κιτάπια του. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έστειλε την εισηγητική έκθεση, ο επικεφαλής της ΚΟΕ στήριξε ολόκληρη ανακοίνωση, αλλά στη συνεδρίαση της ολομέλειας το έριξε στη… συγχρονισμένη κολύμβηση, όπως σχολίαζαν πολλοί από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών.

Τελικά, σε αυτή τη ζωή όλοι ξεχνούν πώς τα στερνά, τιμούν τα πρώτα. Ίσως γίνονται κάπως ενοχλητικές οι απόψεις του υπογράφοντος, αλλά όλα στηρίζονται σε δεδομένα. 

Ο σχολιασμός για τους τρεις που καταψήφισαν την πρόταση, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Γιώργος Καραμπέτσος, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι δεν πήγε κόντρα στο ρεύμα, αλλά ψήφισε με συγκεκριμένο σκεπτικό. «Οι εκλογές στις ομοσπονδίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων θα γίνουν το φθινόπωρο του 2020. Πώς θα πω εγώ σε όποιον εκλεγεί ότι θα πάει στην ΕΟΕ μετά από ένα χρόνο; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», υποστήριξε και υπογράμμισε ότι εκείνος έπραξε στην ολομέλεια όσα έλεγε και πριν από τη συνεδρίασή της. «Όταν σε φέρνουν για πόλεμο και είσαι αρσενικός, τότε κάνεις πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ. 

Στους πρωταγωνιστές πρέπει να βάλουμε και τον Θανάση Κανελλόπουλο. Το πρωί έστειλε επιστολή και αμφισβήτησε ως νομικός τη δυνατότητα διενέργειας ψηφοφορίας με τηλεδιάσκεψη, αλλά το απόγευμα συμμετείχε στη διαδικασία. Ενδεχομένως ενημερώθηκε απ’ το Sportsfeed για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τόσους μήνες σε καραντίνα, πού να προλάβει ο άνθρωπος όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις. Όταν την πληροφορήθηκε, άμεσα έπραξε το καθήκον του ως εκπρόσωπος της πυγμαχίας.

Υπάρχει, βέβαια, και ο Ευάγγελος Γραμμένος. Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ έλεγαν ότι αν αποφασίσει να πάει στην ΕΟΕ μπορεί και να χαθεί στον δρόμο διότι επί τρία χρόνια ξέχασε ότι εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο. Στην τηλεδιάσκεψη, όμως, συμμετείχε και ψήφισε κανονικά. «Είναι ηθική η στάση του;», τέθηκε το ερώτημα απ’ όσους ήθελαν εκλογές τον Ιανουάριο του 2021, αλλά αποδέχθηκαν τελικά την επιλογή του Σεπτεμβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/