Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι όμιλοι σε Α1 και Α2 κατηγορία ανδρών

Published

on

Στο περιθώριο της πρεμιέρας της Α1 των γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, έγιναν οι κληρώσεις όλων των κατηγοριών, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16-17 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια στην Α1 ανδρών.

Η μορφή των πρωταθλημάτων παραμένει ίδια με αυτή, που είχε αποφασιστεί το περσινό καλοκαίρι, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας covid-19 δεν είχε επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020. Την περασμένη περίοδο δεν τελείωσε κανένα πρωτάθλημα κι έτσι σε κατηγορίες των ανδρών η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διατήρησε το σύστημα των ομίλων.
Η Α1 και η Α2 εθνική κατηγορία περιλαμβάνει ομίλους, ανάλογη είναι η δομή στη Β’ Εθνική, αλλά και σε τοπικές κατηγορίες. Το προσεχές Σάββατο οι ομάδες μπαίνουν στην αφετηρία και είναι ευκαιρία να δούμε τώρα πως διαμορφώθηκαν τα γκρουπ στους άνδρες στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στην Α1 Εθνική μετέχουν 10 ομάδες (από τις 12, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής) και με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι επικεφαλής στο 1ο γκρουπ κι εκεί βρίσκονται επίσης ο Α.Σ. Πέρα, η Φιλία Ορεστιάδας, ο ΓΑΣ Ελευσίς και ο ΑΟ Ταταύλα.  

Στο 2ο γκρουπ είναι ψηλότερα τοποθετημένος ο Παναθηναϊκός και ακολουθούν το Ρέθυμνο, ο Ίφιτος Πατρών, η ΑΕΚ και ο ΟΑ Χανίων. Τα γκρουπ θα προχωρήσουν με το σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους και συγκεντρωτικά σε πέντε Σαββατοκύριακα. Θα ακολουθήσουν πλέι οφ όπου θα διεξαχθούν χιαστί ματς, οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8, ενώ οι τελευταίες του κάθε ομίλου θα παίξουν για τις θέσεις 9-10. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται στην Α2. Η 8η και η 9η της τελικής κατάταξης θα πάνε σε μπαράζ με τη 2η και την 3η της Α2. Στην έναρξη θα διεξαχθούν μόνο δύο αγωνιστικές, το προσεχές Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 

Δύο όμιλοι, ένας των 5 ομάδων και ένας των 6, σχηματίστηκαν και στην Α2 των ανδρών (δικαίωμα συμμετοχής είχαν 14 ομάδες). Στον 1ο είναι επικεφαλής ο ΑΟ Πεύκης και βρίσκονται ακόμα ο ΑΣΕΑ Καβάλας, ο ΓΑΟ Πειραιά, ο ΑΣ Γυμνάσιο και ο ΔΑΟ Ταύρου. Στο 2ο γκρουπ κληρώθηκαν η ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας (επικεφαλής), ο Άρης Νικαίας, ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας, ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης, ο Φάρος Αλεξανδρούπολης και ο Νηρέας Καρδαμύλων από τη Χίο. Συγκεντρωτικά κι εδώ σε πέντε Σαββατοκύριακα θα γίνουν οι δύο γύροι των ομίλων. Μετά θα έχουμε πλέι οφ με χιαστί ματς. Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων θ’ αναμετρηθούν για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8 και οι ομάδες 5 και 6 για τις θέσεις 9-11. Η πρωταθλήτρια ομάδα προβιβάζεται στην Α1 εθνική κατηγορία. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση στο πρωτάθλημα, θα πάρουν μέρος σε ειδικό τουρνουά ενός γύρου (αγώνες μπαράζ) μαζί με τις δυο προτελευταίες ομάδες της Α1 για δύο θέσεις στην Α1. Οι ομάδες, που θα περιοριστούν από την 7η θέση και κάτω της τελικής κατάταξης οδηγούνται στην παρακάτω κατηγορία Το Σάββατο θα γίνει η πρεμιέρα, την Κυριακή θ’ ακολουθήσουν δύο αγωνιστικές, όλα τα ματς θα φιλοξενηθούν στο ΣΕΦ. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/