Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί και παγκόσμιο για τον Μέριτ

Published

on

Ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες στίβου στις ΗΠΑ είναι τα Drake Relays που όμως ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού. Οι αγώνες θα διεξάγονταν αυτό το διήμερο και αντ’ αυτών ο διευθυντής των αγώνων μίλησε με διάφορους αθλητές, μεταξύ αυτών και ο Άρις Μέριτ.

Ο Μπλέικ Μπόλτον ακολουθώντας τη μόδα της εποχής, έκανε τη συνέντευξη μέσω instagram live και εκεί ο Μέριτ αποκάλυψε ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του το 2022 στο παγκόσμιο του Όρεγκον. «Θα προσπαθήσω να κερδίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο και στη συνέχεια για το παγκόσμιο του 2022. Αυτοί θα είναι και οι τελευταίοι μου αγώνες, αν καταφέρω να προκριθώ» δήλωσε ο 34χρονος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 110μ εμπόδια. «Αυτό θα είναι το τέλος μου σαν αθλητής. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξω να γίνω προπονητή γιατί λατρεύω την προπονητική και θέλω να επιστρέψω στο άθλημα όλα όσα μου έχει προσφέρει».
Ο Μέριτ δήλωσε πως θα ήθελε να κάνει και ομιλίες σε νέους ανθρώπους ως motivational speaker και η αλήθεια έιναι ότι έχει σπουδαία ιστορία να πει. Ο Αμερικανός, το 2012 στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού, με δωρήτρια την αδελφή του για να επιστρέψει το 2015 και να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του Πεκίνου. Δέκα μήνες αργότερα έχασε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο στα τράιαλς των ΗΠΑ για 0.1 του δευτερολέπτου. Επανήλθε όμως και μπήκε στην ομάδα για το παγκόσμιο του 2017 στο Λονδίνο όπου έφτασε μέχρι τον τελικό τερματίζοντας 5ος. Το 2019 αγωνίστηκε μόνο μία φορά και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο «αντίο».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/