Connect with us

TOKYO 2020

Ο λόφος Κιπτσόγκε του μαραθώνιου των Ολυμπιακών

Published

on

Ένας λόφος στην μέση της διαδρομής του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και τελικά τον… βάφτισαν «λόφο Κιπτσόγκε».

τηςΠηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ένα σημείο στην διαδρομή του μαραθωνίου στο Τόκιο 2020 προκάλεσε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα αφού ένα λόφος σταματά την παραδοσιακά επίπεδη διαδρομή και πολλοί έσπευσαν να τον παραλληλίσουν με τον Έλιουντ Κιπτσόγκε. Μετα το 37ο χλμ. οι μαραθωνοδρόμοι θα κληθούν να ανέβουν σε έναν απότομο λόφο περίπου διακοσίων μέτρων, με το ύψωμα όμως να συνεχίζει για περίπου 3 χλμ. Η παγίδα θα είναι ότι μόλις το πραγματικά δύσκολο κομμάτι του απότομου υψώματος περάσει αρκετοί θα νομίσουν πως η ανηφόρα τελείωσε ενώ στην πραγματικότητα θα συνεχίζεται.
Λόγω της δυσκολίας που αντικειμενικά υπάρχει στο σημείο, κυκλοφόρησε μια άτυπη ονομασία του λόφου που φέρει το όνομα του Κενυάτη μαραθωνοδρόμου, φαινόμενο στο αγώνισμα, Έλιουντ Κιπτσόγκε και ο παραλληλισμός έχει να κάνει με την δυσκολία που προσδίδει στο αγώνισμα και ο ίδιος ο Κιπτσόγκε με τις εξαιρετικές του επιδόσεις και έτσι, ο λόφος από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων ονομάστηκε «λόφος Κιπτσόγκε» (Kipchoge hill).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/