Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Πίεσεις στην FIVB για ακύρωση του VNL και επέκταση της σεζόν

Published

on

Οι συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού (θωρείται πλέον πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) είναι ορατές εδώ και μέρες στον αθλητισμό και φυσικά και στο βόλεϊ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Με την Ιταλία να έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, αλλά σιγά, σιγά στο κάδρο του κόκκινου συναγερμού να μπαίνουν κι άλλες χώρες, δειλά, δειλά εμφανίζονται οι πρώτες φωνές που ζητούν αλλαγές στο καλεντάρι της FIVB και της CEV προκειμένου να μην καταστραφούν εντελώς τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει το VNL (το παλιό World League) που διοργανώνει η FIVB θα ξεκινήσει το τριήμερο 19-21 Μαΐου στις γυναίκες και 22-24 Μαΐου στους άνδρες και θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου (καθώς τέλη Ιουλίου ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν γίνουν).

Τις ίδες ημερομηνίες θα διεξαχθούν το Golden και Silver European League της CEV (όπου συμμετέχουν και οι Εθνικές μας ομάδες ανδρών, γυναικών) κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν στους τελικούς των εθνικών τους πρωταθλημάτων (τα οποία είναι υποχρεωμένα να ολοκληρωθούν έως τις 15 Μαΐου σύμφωνα με την FIVB) δεν θα προλάβουν για μία ακόμη χρονιά να πάρουν ανάσα.

Ωστόσο δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Γηραιά ήπειρος, με τα περισσότερα πρωταθλήματα να πιέζονται να ολοκληρωθούν και να αναγκάζονται να διεξάγονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αρχίζει πλέον να αποκτά μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για μη διεξαγωγή του φετινού VNL.

«Δεν υπάρχει λογική να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές για λόγους προφύλαξης, αλλά την ίδια ώρα για να γίνουν οι αγώνες μετακινούνται αποστολές ομάδων, ακόμη κι από περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αν μπορούσα να καταθέσω μια λύση, αυτή θα ήταν η ακύρωση του φετινού VNL γιατί αυτό είναι που πιέζει την όλη κατάσταση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας και της Μόντενα Ιβάν Ζάιτσεφ και την άποψη του ενστερνίζονται σχεδόν όλοι.

Κι όσο κι αν κάτι τέτοιο θα είναι μια οικονομική καταστροφή για την FIVB, υπάρχει και κάτι ακόμη που καθιστά επιτακτική την ανάγκη αναβολής της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Από τις 16 ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών που συμμετέχουν, ελάχιστες είναι αυτές που δεν έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην πρώτη εβδομάδα των ανδρών στον όμιλο της Κίνας (!!!) είναι να αγωνιστεί και το δοκιμαζόμενο Ιράν!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/