Connect with us

EDITORIAL

Πηγαίνετε στο CAS να τα λύσετε όλα

Published

on

Κι εκεί που δεν κουνιόταν φύλλο στο ελληνικό βόλεϊ ξαφνικά γεμίσαμε ανακοινώσεις, διαρροές, τοποθετήσεις και οι μηχανές ζεστάθηκαν.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τώρα για ποιο λόγο ακριβώς ζεστάθηκαν θα σας γελάσουμε, αλλά σημασία έχει (για κάποιους) ότι οι ομάδες βγήκαν από τον λήθαργο κι έχουμε κάτι να ασχολούμαστε, με αφορμή το τι θα γίνει με την Α1 γυναικών (και σύντομα με τη βόλεϊ λιγκ).

Το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, δεν θα έχει το τέλος που θα έπρεπε (όσοι πιστεύουν ότι μπορούμε να παίξουμε βόλεϊ κάποια στιγμή το καλοκαίρι, προφανώς πιστεύουν ότι και κάποια στιγμή θα κερδίσουν το τζόκερ). Σ’ αυτό δεν έχει κανείς την ευθύνη, παρά μόνο ο κορωνοϊός, ωστόσο για όλα αυτό που γίνεται από την περίφημη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Α1 γυναικών και μετά την ευθύνη την έχει η Ομοσπονδία. Γιατί επέτρεψε να κυκλοφορούν φήμες, τις οποίες ουδέποτε διέψευσε κι ενώ ήταν φανερό ότι δεν θα είχαμε ξανά αγώνες δεν επιτάχυνε τις διαδικασίες για να τελειώσει το συγκεκριμένο θέμα.

Προσέξτε, δεν λέμε ότι η απόφαση ήταν απλή! Το αντίθετο μάλιστα! Είναι από τις πιο περίεργες καταστάσεις που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς με όλες τις πλευρές να έχουν τα δίκια τους.

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα και φέτος; Ναι αυτή τη χρονιά ήταν φανερό ότι η διαφορά μειώθηκε και υπάρχουν πλέον πολλά ανταγωνιστικά ματς, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο.
Κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (οκ κανένα ματς δεν έχει τελειώσει πριν αρχίσει, αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα) οι ερυθρόλευκες αν δεν έκαναν το 2χ2 στα ματς με Άρη και Θέτιδα, θα έπαιρναν τον έναν τουλάχιστον βαθμό που ήθελαν (είναι στο +8 από την Θήρα, αλλά έχουν ένα ματς περισσότερο) για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Άρα μόνο παράλογο δεν ακούγεται αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός για να του απονεμηθεί ο τίλος.

Είναι όμως παράλογο το αντεπιχείρημα πως μια τέτοια απονομή δεν είναι σωστή καθώς ούτε η κανονική διάρκεια της σεζόν δεν έχει τελειώσει, ενώ ούτε μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο; Όχι βέβαια. Κι εδώ υπάρχει ο μπούσουλας για το τι συνέβη στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα… Στις χώρες που έγινε ανάδειξη πρωταθλητή (σε άνδρες ή γυναίκες) είχε ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια ή είχαν ήδη ξεκινήσει τα πλέι οφ (τουλάχιστον αυτό συνέβη σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, ενώ μόνο η Βουλγαρία ανέδειξε τη Νεφτοχιμίκ στους άνδρες-ήταν στο +6 με 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε- και την Μαρίτσα στις γυναίκες-ήταν στο +17 ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές).

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αλλά για μια ακόμη φορά το ελληνικό βόλεϊ χάνει το δάσος για να… σώσει το δέντρο. Γιατί το δέντρο είναι οι φετινοί τίτλοι και το δάσος είναι το μέλλον που εμφανίζεται πιο δυσοίωνο από ποτέ.

Κι όμως η ΕΟΠΕ με τη στάση της μέσα σ’ όλο αυτό το διάστημα αντί να προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια εκτόνωση με τις σπασμωδικές της κινήσεις τα μπερδεύει περισσότερο. Την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, χωρίς όμως καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τίτλους, ανόδους, υποβιβασμούς και δύο ημέρες αργότερα δημοσιοποίησε την επιστολή που είχε στείλει στον Αυγενάκη για επανεκκίνηση του βόλεϊ… Από το κατεβάζω ρολά, στο ‘θέλω επανεκκίνηση’ είναι μια απόσταση ε;

Όποια απόφαση κι αν πάρει η ΕΟΠΕ το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην ξεχνά ότι όλοι μας βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις. Κι από τη στιγμή που η Ομοσπονδία επέλεξε να εμπλέξει στο κομμάτι της απόφασης και τις ομάδες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση, ζητά να της στείλουν άμεσα την επίσημη θέση τους και στο επόμενο ΔΣ ανακοινώνει την οριστική της απόφαση.

Όσο όμως αφήνει να αιωρείται η οποιαδήποτε αμφισβήτηση και αφήνει το θέμα να χρονίζει τόσο θα μεγεθύνεται η ποδοσφαιροποίηση του αθλήματος. Διαβάστε τις ανακοινώσεις που έβγαλαν την Κυριακή ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ και θα καταλάβετε…

Δικαστήρια, Γουέμπλεϊ, υποβιβασμοί, Βάλνερ. Κι όλα αυτά με αφορμή το τι θα γίνει στην Α1 βόλεϊ γυναικών (!!!), ενώ στο άθλημα δεν υπάρχει καμία χρονιά που να έχει αμφισβητηθεί ο οποιοσδήποτε τίτλος…

Μήπως τώρα που έχουν προσφύγει εκεί για ποδοσφαιρικά ζητήματα, να ζητήσουμε από το CAS να αποφασίσει και για τα βολεϊκά πρωταθλήματα;

ΥΓ: Που να ξεκινήσει κι η συζήτηση για τη βόλεϊ λιγκ… Εκεί από Ηνωμένα Έθνη και πάνω είναι η δικαιοδοσία

ΥΓ2: Ο πιο μεγάλος μάγκας στην όλη υπόθεση αποδεικνύεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. «Εγώ σας έδωσα το δικαίωμα να αλλάξετε τις προκηρύξεις σας κι εσείς αποφασίστε», είπε ο Κρητικός και πριν καν ζεσταθεί η πατάτα την πέταξε στους άλλους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/