Connect with us

TOKYO 2020

Ποιοι Έλληνες κλείνουν το 2019 στο παγκόσμιο τοπ10

Published

on

Λίγες μέρες έμειναν για να αποχαιρετήσουμε το 2019 και οι παγκόσμιες κατατάξεις στα Ολυμπιακά αθλήματα έχουν κλείσει με την παρουσία 13 Ελλήνων στο παγκόσμιο τοπ10.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ελάχιστες ήταν οι μεταβολές από τον περασμένο μήνα με τον Γιάννη Μιτάκη (ιστιοπλοΐα), και την Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) να υποχωρούν μία θέση και τον Χρήστο Βολικάκη δύο, αλλά να παραμένουν εντός τοπ10. Μάλιστα η Κορακάκη διατήρησε το Νο1 στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού (είναι στο Νο8 στα 25μ.).
Στις λίστες δεν περιλαμβάνεται ο Ανδρέας Βαζαίος που έκανε απίθανα πράγματα το Δεκέμβριο καθώς η 25αρα πισίνα δεν είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών. Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται και οι υψηλές θέσεις του Βολικάκη στα αγωνίσματα των πόντων και του σκρατς καθώς αυτά δεν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα της ποδηλασίας.
Από τους εκτός 10άδας, άνοδο είχε ο Αλέξης Ντανατσίδης στο τζούντο που πλέον είναι στο Νο13 και η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Νο14, ενώ πολύ κοντά παραμένουν οι Μάντης – Καγιαλής στον ιστιοπλοΐα (Νο13) και η Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία (Νο14). Στο Νο13 βρίσκεται στα 100μ. ύπτιο της κολύμβησης βρίσκεται ο Απόστολος Χρήστου.

Στίβος
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – Νο2
Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) – Νο5
Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) – Νο8
Νικολέτα Κυριακοπούλου (επί κοντώ) – Νο10

Κολύμβηση
Κρίστιαν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο) – Νο4
Απόστολος Παπαστάμος (400μ. μεικτή) – Νο8

Ιστιοπλοΐα
Βασιλεία Καραχάλιου (ράντιαλ) – Νο4
Βύρωνας Κοκκαλάνης (RSΧ) – Νο7
Γιάννης Μιτάκης (φιν) – Νο9

Ποδηλασία πίστας
Χρήστος Βολικάκης (όμνιουμ) – Νο4

Σκοποβολή
Άννα Κορακάκη (πιστόλι 10μ.) – Νο1 / (πιστόλι 25μ.) – Νο8

Τένις
Στέφανος Τσιτσιπάς – Νο6

Καράτε
Έλενα Χατζηλιάδου (+68κ.) – Νο4

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/