Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Προς κατάργηση η απλή αναλογική στις εκλογές των ομοσπονδιών

Published

on

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση προανήγγειλε από τη βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από τη νέα κυβέρνηση.

τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση της απλής αναλογικής στους δήμους και τις περιφέρειες θα εισαχθεί προς ψήφιση από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Πρόκειται για το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει και στην αλλαγή του αθλητικού νόμου, μέσω του οποίου επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση την απλή αναλογική και στις εκλογές των σωματείων και των ομοσπονδιών. 

Η τροποποίηση της σχετικής διάταξης θα δρομολογηθεί άμεσα. Μην ξεχνάμε ότι το 2020 εκτός από χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων είναι και η περίοδος των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες. Κι επειδή το σύνολο των παραγόντων έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην απλή αναλογική, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα παρέμβει για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα. «Σχεδιάζουμε πολιτικές στήριξης του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων, με βελτίωση του αθλητικού νόμου, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια, την αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης και την εξάλειψη της βίας. Με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών, αλλά και με τη δημιουργία ενός ειλικρινούς και θετικού κλίματος συνεργασίας. Με έλεγχο και εποπτεία των αθλητικών δραστηριοτήτων του επαγγελματικού αθλητισμού. Με τη θέσπιση διαφανούς πλαισίου για την αναγνώριση των αθλητικών οργανισμών. Με έμφαση στην επικαιροποίηση των Κανονισμών των Ομοσπονδιών και τη δημιουργία, άμεσα, Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων», είπε άλλωστε την Κυριακή στη βουλή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/