Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πύλες ετερόχρονης εκκίνησης στο DNA του Μινσκ!

Published

on

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ το test event για τους πρωτοποριακούς αγώνες DNA που θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας με χρήση μάλιστα πρωτόγνωρου εξοπλισμού εκκίνησης.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Οι 2οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι η διοργάνωση που επέλεξε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να δοκιμάσει το νέο τύπο αγώνων που μετατρέπει το στίβο σε αθλητικό σόου ενώ ταυτόχρονα εναρμονίζεται και με τους σύγχρονους τηλεοπτικούς όρους. Θυμίζουμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε 9 αγωνίσματα (ατομικά και σκυταλοδρομίες) μαζεύοντας πόντους για την ομάδα τους (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Το 10ο αγώνισμα θα είναι το «κυνήγι» που αποτελεί ουσιαστικά σκυταλοδρομία καταδίωξης. Σε αυτό οι ομάδες θα έχουν προβάδισμα χρόνου σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν κερδίσει στα προηγούμενα αγωνίσματα: 0.3 δευτερόλεπτα ανά βαθμό και ο τελικός νικητής της κούρσας είναι και ο νικητής του γκρουπ. Η εκκίνηση σε διαφορετικούς χρόνους θα επιτευχθεί με τη μέθοδο Γκούτερσεν που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 στο άθλημα του βόρειου συνθέτου, το οποίο είναι μέσα στο πρόγραμμα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ουσιαστικά πρόκειται για κατάλληλα ρυθμισμένες «πύλες» που ανοίγουν σε διαφορετικούς χρόνους όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Λίμπορ Βαρχανίκ δήλωσε: «Το DNA είναι μία εξαιρετική προσθήκη στο αγωνιστικό καλεντάρι αφού θα δούμε έναν αγώνα με υψηλό συναγωνισμό που περιέχει έντονα την έννοια της ομαδικής τακτικής και είναι ελκυστικός για τον τηλεθεατή».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/