Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Ρολάν Γκαρός: Με προβλήματα ο Τζόκοβιτς

Published

on

Ένα 24ωρο έχει απομείνει για την ιστορική (για τον ελληνικό αθλητισμό) αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και ήδη το ρεπορτάζ από το Παρίσι έχει αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης του Τσιτσιπά.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, πραγματοποιεί μαγικό τουρνουά παίζοντας το τένις της ζωής του. Έχει 15/15 κερδισμένα σετ μετά τα δύο πρώτα στο τουρνουά που ήταν χαμένα. Ο Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά διεκδικεί την πρόκριση και μόνο έκπληξη δε θα είναι η νίκη επί του Τζόκοβιτς.
Από την άλλη, ο Σέρβος στο χθεσινό αγώνα με τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα έδειξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον αυχένα του αλλά και το αριστερό του χέρι (είναι δεξιόχειρας).
Ο δεμένος με tape αυχένας πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Καρένο Μπούστα, ήταν το πρώτο ανησυχητικό σημάδι. Το δεύτερο σημάδι πως κάτι δεν πάει κάλα, ήρθε στον πρώτο πόντο του αγώνα όταν άφησε το σερβίς στη μέση και λίγο αργότερα έκανε διατάσεις σε κάθε ευκαιρία και ο φυσιοθεραπευτής του έμπαινε στο κορτ να του κάνει μασάζ. «Δεν ήμουν καλά σήμερα. Κάποια πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Είχα θέμα με τον αυχένα και τον ώμο, αλλά δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες καθώς είμαι ακόμα στο τουρνουά» τόνισε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Σέρβος έχει μέχρι αύριο το περιθώριο να κάνει ότι μπορεί για να εμφανιστεί υγιής κόντρα στον Τσιτσιπά. Μπορεί να είναι δεξιόχειρας, όμως χρησιμοποιεί το αριστερό στα μπάκχαντ (κάνει λαβή με τα δύο χέρια) και φυσικά ρίχνει το μπαλάκι για το σερβίς.
Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς έχει τρομερή φυσική κατάσταση, τα πόδια του είναι πιο ελαφριά από ποτέ και στο χώμο των γαλλικών κορτ αισθάνεται πολύ άνετα.
Να μην ξεχνάμε ότι ο Τζόκοβιτς είναι πλέον 33 ετών και σε αντίθεση με τους Ναδάλ – Φέντερερ, που φροντίζουν να κρατούν δυνάμεις απέχοντας από αρκετά τουρνουά, ο Σέρβος αγωνίζεται διαρκώς…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/