Connect with us

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία τις πρώτες προκρίσεις για Τόκιο

Published

on

Το κύπελλο πρωταθλητών καλλιτεχνικής κολύμβησης που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην Αγία Πετρούπολη έδωσε και τα πρώτα απευθείας εισιτήρια για Τόκιο, τα οποία πήραν Ρωσία και Ουκρανία.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η Ρωσία είναι χωρίς καμία αμφιβολία το μεγάλο όνομα στο αγώνισμα και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην εντός έδρας διοργάνωση. Μετά το χρυσό στο τεχνικό ομαδικό της Παρασκευής, σήμερα η ρώσικη ομάδα κατέκτησε με διαφορά και το ελεύθερο ομαδικό με 97.4000 βαθμούς και μάλιστα και με 10ρι στην επιμέρους βαθμολόγηση. Η νίκη αυτή δεν έδωσε εισιτήριο μόνο στην ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης της Ρωσίας αλλά έδωσε αυτόματα και στο ρωσικό ντουέτο των Σβετλάνα Ρομάσινα-Σβετλάνα Κολενιτσένκο. Να σημειωθεί ότι η πρώτη είναι θρύλος του αθλήματος και επανήλθε στην ενεργό δράση μετά το 2016, πλέον ως μητέρα. Αυτό το γεγονός αύξησε το ενδιαφέρον για τη δεύτερη θέση στα ντουέτα αφού σε αυτή θα δίνονταν το τελευταίο εισιτήριο της διοργάνωσης για Τόκιο. Τελικά το πήραν οι Ουκρανές Μάρτα Φιέντινα και Αναστασία Σάβτσουκ που ήταν δεύτερες πίσω από τις Ρωσίδες τόσο στο σημερινό ελεύθερο πρόγραμμα με 93.1667 πόντους όσο και στο χθεσινό τεχνικό με 91.6143 βαθμούς. Οι συγκεκριμένες είχαν κερδίσει χρυσό και στο τεχνικό ομαδικό του Hellas Beetles Cup της Αλεξανδρούπολης.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι στην ίδια διοργάνωση η ελληνική αποστολή κατάφερε να κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό και ελεύθερο ομαδικό, πίσω από τη Ρωσία και την Ισπανία. Με τα δείγματα να είναι θετικά συνεχίζεται ο δύσκολος δρόμος της εθνικής ομάδας για το Τόκιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/