Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σε Κωνσταντινούπολη και Eσπού ευρωπαϊκό κλειστού και Κ23 του 2023

Published

on

Δεύτερη μέρα που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (ΕΑ) και θα ανακοινώσει και σήμερα αναθέσεις διοργανώσεων.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που ανατέθηκε στη Ρώμη καθώς οι Πολωνοί απέσυραν τη δική τους υποψηφιότητα για τη Σιλέσια, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΑ θα ανακοινώσει την ανάθεση των διοργανώσεων του κλειστού στίβου και του πρωταθλήματος Κ23.
Ο κλειστός θα δοθεί στην Κωνσταντινούπολη καθώς είναι και η μοναδική υποψηφιότητα. Ακόμα όμως και αν υπήρχε άλλη, ο Φατίχ Σεντιμάρ (πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας) είναι ισχυρός στην ΕΑ (και όχι μόνο) και δύσκολα θα έχανε σε αναμέτρηση με άλλη ομοσπονδία. Η διοργάνωση θα πάει για πρώτη φορά στην Τουρκία που όμως έχει διοργανώσει το 2012 στο ίδιο κλειστό (Ατακόι) της Κωνσταντινούπολης, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Να σημειωθεί ότι το 2022, το παγκόσμιο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, οπότε αυτό σημαίνει πως για δύο χρόνια το επίκεντρο του κλειστού στίβου θα είναι η Ευρώπη.
Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό Κ23, αυτό θα καταλήξει για τρίτη φορά στη Φινλανδία και συνολικά 6η σε σκανδιναβική χώρα. Η διοργάνωση ξεκίνησε ιστορικά το 1997 με το Τουρκού (Φινλανδία) να είναι η πρώτη πόλη και το 2013 η Φινλανδία με το Τάμπερε φιλοξένησε για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα. Από ότι φαίνεται, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Εσπού που βρίσκεται κοντά στο Ελσίνκι, θα είναι η τρίτη πόλη της χώρας που θα διοργανώσει το ευρωπαϊκό Κ23 καθώς είναι και η μοναδική υποψήφια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει κατεβεί νοτιότερα από την Ουγγαρία (Ντέμπρετσεν 2007) και την Τσεχία (Οστράβα 2011). Σουηδία (Γκέτενμποργκ 1999 και Γκέβλε 2019), Ολλανδία (Άμστερνταμ 2001), Πολωνία (Μπίντγκοτς 2003 και 2017), Γερμανία (Έρφουρτ 2005), Λιθουανία (Κάουνας 2009), Εσθονία (Ταλίν 2015) και Νορβηγία (Μπέργκεν 2021) είναι οι χώρες πλην Φινλανδίας που έχουν φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/