Connect with us

EDITORIAL

Σημασία έχει το ταξίδι, αλλά και ο προορισμός

Published

on

Δύο χρόνια μετά και ένα νέο ταξίδι με μια εθνική ομάδα βόλεϊ έχει ήδη ξεκινήσει…

Φιλιππούπολη, Δημήτρης Τυχάλας
[email protected]

Η Εθνική γυναικών ετοιμάζεται για την 6η συνολικά (και 2η συνεχόμενη) συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και παρόλο που οι μέσα στη διετία που μεσολάβησε από την προηγούμενη παρουσία μας σε Άγκυρα και Βουδαπέστη, έχουν έρθει τα πάνω κάτω (λόγω της πανδημίας) αυτό που δεν αλλάζει είναι αυτή η όμορφη… τρέλα που κουβαλάει η συγκεκριμένη ομάδα.

Μια τρέλα που σε παρασέρνει και σε κάνει να ξεχάσεις γρήγορα τις όποιες αναποδιές που έχουν προκύψει, την κούραση κι οτιδήποτε μπορεί να σε απασχολεί. Μια τρέλα σε συνδυασμό με την ωριμότητα που έχει προστεθεί την κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη.

Πριν από δύο χρόνια στο ταξίδι υπήρχε η προσμονή για το… άγνωστο, αφού δεν είχαμε αγωνιστεί σε τελική φάση για 18 ολόκληρα χρόνια. Τώρα παρά τις τρομερές δυσκολίες που πέρασαν οι περισσότερες εξ αυτών την τελευταία διετία λόγω του κορωνοϊού (αλλά καμία δεν έχει πει σχεδόν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα) υπάρχει η προσμονή για να πετύχουμε κάτι μεγάλο.

«Θέλουμε να προκριθούμε στις 16, αλλά θέλουμε να κάνουμε και μία νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο», λένε από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή.

Κι ας είμαστε σε ένα όμιλο που αν είχαμε δικαίωμα επιλογής θα τον είχαμε αποφύγει! Για όσους τυχόν δεν ξέρουν να αναφέρουμε απλά ότι Πολωνία, Γερμανία έπαιξαν το καλοκαίρι στο Volley Nations League, ενώ Βουλγαρία (χρυσό), Ισπανία (χάλκινο), Τσεχία (4η θέση) ήταν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες του final 4 στο European Golden League.

Προσωπικά το είχα πει καθ’ υπερβολήν ότι στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε και τις πέντε ομάδες, αλλά στην κακή μας μπορούμε να χάσουμε κι από τις πέντε…

Αν υπάρχει Έλληνας Θεός του βόλεϊ ας κάνει κάτι για να βγει αληθινή η πρώτη εκτίμηση. Πέρα όμως από τα ευχολόγια και τα όνειρα υπάρχει κι η πραγματικότητα την οποία περιέγραψε κι η CEV στη ανάλυση του ομίλου μας.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μικρότερη διεθνή εμπειρία και τις λιγότερες διεθνείς εμπειρίες από τις υπόλοιπες ομάδες του Β’ ομίλου. Είναι ακόμη στην αρχή της διαδικασίας επιστροφής της στην ελίτ του διεθνούς βόλεϊ και θα έχει πολύ δύσκολο έργο σ’ έναν τόσο ισορροπημένο όμιλο».

Σε γενικές γραμμές ο αναλυτής της CEV δεν έχει άδικο καθώς κι η Ισπανία την οποία κερδίσαμε άνετα δύο φορές στα προκριματικά έχει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της.

Πολλές φορές όμως είναι ωραίο να μην σε υπολογίζουν ιδιαίτερα οι αντίπαλοι σου. Ειδικά όταν μπορείς να τους διαψεύσεις.

Το «ταξίδι» λοιπόν ξεκινά αύριο και στις 25 Αυγούστου (όταν δίνουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στον όμιλο) θα ξέρουμε ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο κι αν τελικά η Φιλιππούπολη είναι ο μοναδικός μας σταθμός. Γιατί κάποιες φορές σημασία δεν έχει μόνο το ταξίδι, αλλά και ο προορισμός.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/