Connect with us

ΕΟΕ

Στην Αθήνα η σύνοδος της ΔΟΕ του 2021

Published

on

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει τη διοργάνωση της Συνόδου του 2021 στην Αθήνα, επικυρώνοντας την εξαιρετική παρουσίαση της ελληνικής πλευράς, την οποία έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος σήμερα στη Λωζάνη.

H είσοδος της ελληνικής αποστολής στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου έγινε υπό τους ήχους του Ζορμπά και ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε σε όλα τα πλεονεκτήματα της Αθήνας, το μέρος της διεξαγωγής της Συνόδου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την έναρξη της στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 23 Ιουνίου 2021 και το συμβολικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία. Κάλεσμα στα μέλη της ΔΟΕ απηύθυνε και ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Ρίο, Παύλος Καγιαλής.

Επίσης, μεταδόθηκαν και δύο βίντεο με μηνύματα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου και του νέου δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, με τα οποία ζητούσαν από τα μέλη της ΔΟΕ να εμπιστευτούν τη διοργάνωση στην ελληνική πρωτεύουσα. Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και η project manager Αλεξάνδρα Γρίσπου.

Μετά το τέλος της θετικής ψηφοφορίας για την Αθήνα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Τόμας Μπαχ δήλωσε: «Πιστεύω ότι τόσο από πλευράς οργανωτικής, όσο και συμβολικής, η Αθήνα είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που η έναρξη της Συνόδου θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το μέρος όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το τέλος της, θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία, έναν τόπο όπου όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό θα πρέπει να επισκεφτούν». Η διοργάνωση της Συνόδου της ΔΟΕ θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και όλοι οι ισχυροί άνθρωποι του παγκόσμιου αθλητισμού θα βρεθούν στην Αθήνα. Επίσης σε αυτή τη Σύνοδο, αναμένεται να γίνει και η επανεκλογή του Τόμας Μπαχ στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/