Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Συναγερμός σε ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ – Ψάχνονται για τεστ

Published

on

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στο χώρο του αθλητισμού και όλοι περιμένουν τις απογευματινές διευκρινίσεις…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ωστόσο από τη στιγμή που τελείωσε το διάγγελμα Μητσοτάκη τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, καθώς όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι ακριβώς θα ισχύσει από δω και πέρα.

Αν ισχύσει η πληροφορία που θέλει τις αρμόδιες αρχές να επιτρέπουν τη συνέχιση των πρωταθλημάτων στα οποία οι αθλητές/αθλήτριες υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο η βόλεϊ λιγκ όσο και η Α1 γυναικών από την επόμενη εβδομάδα διακόπτονται (εννοείται ότι σταματούν και όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο).

Αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική και παρόλο που σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις και το ΦΕΚ (που θα τις επικυρώσει και τυπικά) ήδη έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να δουν πως μπορούν να σώσουν την κατάσταση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τόσο η Λίγκα όσο και η Ομοσπονδία δεν έχουν τη δυνατότητα για να καλύψουν το κόστος των τεστ, το οποίο χονδρικά φτάνει περίπου στις 10.000 ευρώ για κάθε ομάδα (για όλη τη σεζόν και το ποσό αφορά τα ράπιντ τεστ που κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα άλλα).

Η ΕΣΑΠ ήδη ετοιμάζει αλλαγή στο υγειονομικό της πρωτόκολλο, όπου πλέον θα είναι απαραίτητη η διεξαγωγή των εβδομαδιαίων τεστ, προτείνοντας και συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο με το οποίο υπάρχει και χορηγική συμφωνία, ενώ η ΕΟΠΕ έχει ξεκινήσει κι αυτή επαφές προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/