Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Τέλος και η Ρωσία, πρωταθλήτριες Νοβοσιμπίρσκ και Καζάν

Published

on

Η ρωσική Ομοσπονδία μόλις μια εβδομάδα μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων, αποφάσισε την ολοκλήρωση τους με την ανάδειξη των πρωταθλητών μέσω της κανονικής διάρκειας.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Έτσι η Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ του Πλάμεν Κονσταντίνοφ και του Φαμπιάν Ντζίζγκα πήρε τον τίτλο στους άνδρες και η Ντινάμο Καζάν στις γυναίκες.

Η Ντινάμο ήταν στην πρώτη θέση με 14 νίκες και 42 βαθμούς (σε 16 αγώνες), έχοντας στη 2η την Λοκομοτίβ Καλίνινγκραντσκαγια και την Ουράλοτσκα που είχαν από 13 νίκες και 40 βαθμούς.

Η δε Λοκομοτίβ ήταν πρώτη στην κανονική διάρκεια με 16 νίκες και 47 βαθμούς (σε 19 αγωνιστικές) αφήνοντας στη 2η θέση την Ζενίτ Καζάν που είχε 15 νίκες και 44 βαθμούς (15 νίκες και 42 βαθμούς είχε η περσινή πρωταθλήτρια Κούζμπας Κεμέροβο).

Η ρωσική Ομοσπονδία πήρε την συγκεκριμένη απόφαση μετά από τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες, όπου 13 από τις 14 ψήφισαν για τη διακοπή της σεζόν και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της κανονικής περιόδου.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος πρωταθλητή στην προπονητική καριέρα του Πλάμεν Κονσταντίνοφ (ο οποίος κατέχει το μοναδικό ρεκόρ κατάκτησης 4 τίτλων με διαφορετικές ομάδες στην Ελλάδα-Άρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) κι ο δεύτερος γενικά καθώς το 2011 είχε κατακτήσει το σούπερ καπ Τουρκίας με την Ζιράτ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/