Connect with us

ΕΟΕ

Το μυστήριο με το καταστατικό της ΕΟΕ

Published

on

Την κύρωση του καταστατικού έχουν θέσει ως προτεραιότητα οι διοικούντες την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Mάλιστα, θα αναφέρουν στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη τα προβλήματα που δημιουργεί η καθυστέρηση της διαδικασίας. Μόνο που η ικανοποίηση του αιτήματος από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο περιστύλιο της βουλής, η Νομική Υπηρεσία απέρριψε τρεις φορές το καταστατικό της ΕΟΕ. Όχι με επίσημο τρόπο. Χωρίς, δηλαδή, το σκεπτικό για τις ενστάσεις επί των διατάξεων. Όλα έγιναν ανεπίσημα. «Για να μην εκτεθεί κόσμος», όπως υποστήριζαν πηγές κοντά στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού. 

Όπως μαθαίνουμε, οι ενστάσεις σχετίζονται με τα άρθρα που αφορούν στο καθεστώς της αστικής ή ποινικής ευθύνης που μπορεί να επισύρει μία πράξη ή μία παράλειψη στην άσκηση της διοίκησης. Στην ΕΟΕ, ωστόσο, υποστηρίζουν πώς το καταστατικό του είναι πλήρως εναρμονισμένο με εκείνο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και σε αυτό έχει συμφωνήσει η ελληνική πολιτεία κατά τη διάρκεια της αλληλογραφίας της και με τον Τόμας Μπαχ.

Το ερώτημα που γεννάται αφορά στη στάση που θα κρατήσει η Νομική Υπηρεσία της Βουλής. Εκεί θα φανεί εάν όντως υπήρξαν ζητήματα το προηγούμενο δίμηνο ή απλά κάποιοι έριξαν την μπάλα αράουτ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/