Connect with us

TOKYO 2020

Τόκιο 2020: Το εμβόλιο διαλύει τις αμφιβολίες για τους Ολυμπιακούς

Published

on

Το 90% της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer δίνει «ανάσα» σε όλο το κόσμο και φυσικά μειώνει τις αμφιβολίες όσων προέβλεπαν μία δεύτερη αναβολή Ολυμπιακών Αγώνων. 

της Σωτηρίας Στασινού

Ως απρόσμενο δώρο ανακοινώθηκε η επιτυχημένη καλλιέργεια του αντι-COVID εμβολίου από την πολυεθνική Pfizer. Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας ελπίδα σε όλον τον κόσμο.

Ελπίδα και μεγάλη ανακούφιση έχει προσφέρει η είδηση αυτή και στο Ολυμπιακό κίνημα καθώς και στην διοργανώτρια χώρα την Ιαπωνία, η οποία παλεύει εδώ και πολλούς μήνες να διαμορφώσει ένα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο και δυνατότερο σύστημα υγείας για τους αθλητές, το προσωπικό και τους θεατές που θα παραστούν το καλοκαίρι (23-8 Αυγούστου και 24-5 Σεπτεμβρίου) στο Τόκιο.

Παρόλο αυτά όμως το εμβόλιο δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά. Εφόσον λοιπόν δεν είναι ακόμα δεδομένη η χρήση του ο Χιντεμάσα Νακαμούρα, υπεύθυνος προσωπικού των Αγώνων δήλωσε: «Επικεντρωνόμαστε στα τεστ στην κοινωνική απόσταση και επίσης στη συνεργασία μεταξύ των αθλητών και του υπόλοιπου προσωπικού. Πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ασφαλείς Αγώνες». 

Ούτως ή άλλως ποτέ δεν βασίστηκαν στην ύπαρξη του εμβολίου ως προϋπόθεση για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, άποψη που ενισχύθηκε και με τον επιτυχημένο αγώνα ενόργανης γυμναστικής την Κυριακή (08/11) στο γήπεδο Γιογιόγκι του Τόκιο. 

Οι πρώτοι διεθνείς αγώνες μετά την αναβολή των Αγώνων τον περασμένο Μάρτιο με 30 αθλητές από Ρωσία, Αμερική, Κίνα και Ιαπωνία και με 2.000 θεατές στις εξέδρες, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι παρά τις συνθήκες και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν από όλους, όλα είναι δυνατά. 

Όσον αφορά πάντως την φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ως το τέλος του 2020, και 1,3 δις εκατομμύριο δόσεις εντός του 2021. Αν όλα είναι τόσο αισιόδοξα όσο φαίνονται τότε σίγουρα οι Αγώνες θα μπορέσουν να διεξαχθούν με πλήρης ασφάλεια αλλά και ο κόσμος θα μπορέσει να συνεχίσει την ζωή του από εκεί που την έβαλε σε παύση: τον Ιανουάριο του 2020. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/