Connect with us

STORY

Άριστα στον έλεγχο

Published

on

Τέλος καλό όλα καλά; Όχι, βέβαια… Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ τα καλύτερα είναι μπροστά. Το είπε ο Γιάννης Αντετοκούμπο: «Κάναμε το 5 στα 5 και τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με τους Σέρβους για το 6 στα 6».

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ποιος το περίμενε στις 22 Ιουλίου όταν άρχιζε ουσιαστικά η προετοιμασία της επίσημης αγαπημένης ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ο Φώτης Κατσικάρης, οι συνεργάτες του και οι Έλληνες διεθνείς θα έμπαιναν στο τρένο για τη Μαδρίτη με το απόλυτο των επιτυχιών σε έναν όμιλο με αντιπάλους ομάδες σαν την Αργεντινή και την Κροατία; Ίσως ούτε ο πλέον αισιόδοξος άνθρωπος στο ελληνικό μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αν και μία μέρα πριν αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής για την Ισπανία, ο πρόεδρος της ΕΟΚ εμφανιζόταν σίγουρος για την καλή πορεία.

Μεταξύ των πειραγμάτων ότι έχουμε γίνει σαν τον… Φιντέλ Κάστρο (μας το χρέωσαν και αυτό…), ο Βασιλακόπουλος εξέφραζε και την πίστη του στη δουλειά και τις ικανότητες του Κατσικάρη και των διεθνών. Και εμείς, βέβαια, είχαμε εμπιστοσύνη στην Εθνική και την καταθέταμε σε κάθε κείμενο. Οπότε έρχεται τώρα η ώρα της βαθμολόγησης, Αν και το άριστα θα μπορούσε να ξεπεράσει άμεσα την επιθυμία του Θανάση Νικολάου να μοιράσουμε ελέγχους προόδου στα μέλη μιας ομάδας που ήδη έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα. Όπως, όμως, οι διεθνείς επιβεβαιώνουν κάθε μέρα πώς είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και ξέρουν τον τρόπο να τα κάνουν να φαίνονται εύκολα, έτσι κι εμείς θα ολοκληρώσουμε την επιστολή μας.

Φώτης Κατσικάρης Οι διεθνείς πίνουν νερό στο όνομά του. Άριστη διαχείριση έως τώρα, εξαιρετική κατανομή ρόλων σε όλους! Πάνω απ’ όλα, όμως, έχει καταφέρει να βγάζει… αξονική τομογραφία όλους τους αντιπάλους! Σε συνεργασία, βέβαια, με τους Δημήτρη Πρίφτη, Θανάση Σκουρτόπουλο.

Νίκος Ζήσης Αρχηγός με τα όλα του! Εκτελεστής όταν χρειάζεται, οργανωτής όταν διαπιστώνει ότι δυσκολεύεται να σκοράρει. Σε αυτές τις βραδιές μοιράζει τις ασίστ λες και δίνει διαφημιστικά φυλλάδια στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεχομένως να είναι μέσα στους τρεις πιο ευφυείς παίκτες του τουρνουά.

Νικ ΚαλάθηςΔείχνει ικανός να γίνει ηγέτης της Εθνικής! Με νέα στοιχεία στο παιχνίδι του! Ακόμα και την… μπομπίτα του Ναβάρο ενσωμάτωσε στο ρεπερτόριό του και, μάλιστα, με εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο. Σκοράρει, πασάρει, σουτάρει, κλέβει! Όλο το πακέτο! Θα ταλαιπωρήσει τον Τεόντοσιτς.

Κώστας Σλούκας Έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά βοήθησε καθοριστικά σε κάποια παιχνίδια. Με την Αργεντινή έδωσε το έναυσμα της επικράτησης με ένα τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης και ενώ οι Λατίνοι έδειχναν ιδιαίτερα απειλητικοί. Μπορεί, όμως, να δώσει περισσότερα.

Βαγγέλης Μάντζαρης Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα έχει προσφέρει ελάχιστα με βάση το ταλέντο του. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά. Ειδικά από τη στιγμή που τον εμπιστεύεται απόλυτα ο προπονητής του. Στα νοκ άουτ θα πάρει περισσότερο χρόνο από τα ματς των ομίλων. Ειδικά εάν βρούμε απέναντί μας τη Βραζιλία στους 8.

Κώστας Βασιλειάδης Άρχισε εντυπωσιακά, αλλά σταδιακά έχασε την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι παρά το γεγονός ότι πήρε αρκετά ξεμαρκάριστα σουτ. Πανηγυρίζει περισσότερο απ’ όλους όταν βρίσκεται στον πάγκο και διαρκώς ενθαρρύνει εκείνους που αγωνίζονται. Στο προπονητικό σταφ, όμως, περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στο σκοράρισμα.

Κώστας Καϊμακόγλου Κουβαλάει τον χαρακτηρισμό «Κακιούζης του 2014» και τον επιβεβαιώνει σε κάθε ματς. Οργίασε με τη Σενεγάλη και γενικά δείχνει τρομερή σταθερότητα σε όλα τα ματς. Αμυντικά, πάντως, μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα!

Γιάννης Αντετοκούμπο Μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις της διοργάνωσης για όσους δεν τον ήξεραν. Τρομερή άμυνα, τόσο στο «ένας με έναν», όσο και στις βοήθειες που προσφέρει. Σημαντική βοήθεια στα ριμπάουντ, άτι στο ανοικτό γήπεδο και του λείπει μόνο ένα μεγάλο παιχνίδι επιθετικά για να απογειωθεί διότι τον αγχώνουν τα χαμένα ελεύθερα τρίποντα.

Κώστας Παπανικολάου Επιθετικά προσφέρει λιγότερα απ’ όσα περιμέναμε όλοι, όμως, στην άμυνα μοιάζει σηληνιασμένος! Ειδικά στα ματς με Κροατία και Πουέρτο Ρίκο έδωσε ρεσιτάλ με τον τρόπο που έκλεβε μπάλες, έκλεινε χώρους και γενικά δείχνει να συνδέει ψηλούς και κοντούς!

Γιώργος Πρίντεζης Τον Σάριτς διαφημίζουν οι Κροάτες, για τον Νοτσιόνι στάζουν μέλι οι Αργεντινοί, αλλά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού οργίασε στη Σεβίλλη. Με τη δυνατότητά του να σουτάρει και από δεξιά και από αριστερά, ο Πρίντεζης αποτελεί την επιτομή για τον ρόλο που έχει τεσσάρι στο σύγχρονο μπάσκετ! Και με σημαντικές βοήθειες στην άμυνα.

Γιάννης Μπουρούσης «Να τον φτύσουμε για να συνεχίσει έτσι», μου είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον αέρα του Αlpha 989 για τον Καρδιτσιώτη σέντερ! Ο «Μπουρούσαρος», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, ασφαλώς πραγματοποιεί το κορυφαίο τουρνουά της καριέρας του με την Εθνική ομάδα! Ακόμα και ο Λουίς Σκόλα δεινοπάθησε, ενώ αποτελεί έως τώρα τον κορυφαίο ψηλό στις πάσες και, μάλιστα, με ποικίλους τρόπους από το high low.

Ίαν Βουγιούκας Σε κάποιες περιπτώσεις αδικεί τον εαυτό του, διότι διαθέτει απίστευτη πλαστικότητα, αλλά μπαίνει στις φάσεις λες και συμμετέχει στην προπόνηση. Όσο, όμως, προχωράει η διοργάνωση, τόσο πιο σκληρός γίνεται και κόντρα στους Σέρβους μπορεί και να ‘ναι η έκπληξη του Κατσικάρη.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης Όποτε κλήθηκε να μπει στο παρκέ, τα πήγε περίφημα για την αποστολή που του ανατέθηκε. Ίσως να μην το καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος, αλλά όλοι στο προπονητικό επιτελείο και στα αποδυτήρια στάζουν μέλι για τον Χανιώτη σέντερ. Κι αυτό κάτι σημαίνει για την προσφορά στην πορεία της Εθνικής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/