Connect with us

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

Έλληνες στον παγετώνα

Published

on

Αναζητώντας τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης, η Εθνική μας ομάδα αλπικού σκι βρίσκεται στον αυστριακό παγετώνα του Χίντερτουξ , όπου προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα χειμερινή σεζόν, καθώς μπορεί στην Ελλάδα τα πρώτα χιόνια να έπεσαν μόλις σήμερα, ωστόσο στην Αυστρία έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Μιλώντας αποκλειστικά στο Sportsfeed.gr από το χιονισμένο Χίντερτουξ της Αυστρίας, ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, Κώστας Συκαράς, δήλωσε σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η αποστολή μας στην αυστριακή πόλη:

«Με αυτή την αποστολή στην ουσία ξεκινάει η σεζόν και ο χειμώνας για εμάς. Παρότι ξεκινήσαμε με αρκετά καλές συνθήκες και σχετική ζέστη για την εποχή, τις δύο τελευταίες μέρες απλά ξεκουραζόμαστε, αφού χιονίζει απίστευτα. Έχει ρίξει ένα μέτρο χιόνι εδώ πέρα, σε δύο μόλις ημέρες! Και σήμερα που θα ανέβουμε για προπόνηση, δύσκολα μας βλέπω. Τουλάχιστον έχουμε ήδη κάνει 5-6 καλές προπονήσεις. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας ακόμα μία εβδομάδα, οπότε συνεχίζουμε και ό,τι βγει».

Όσο για το πρόγραμμα που ακολουθούν οι επτά αθλητές της αποστολής μας, ο αθλητής του ΣΧΟ Αράχωβας εξήγησε: «Εμείς δεν έχουμε τακτική, έτσι όπως έχουν για παράδειγμα τα άλλα αγωνίσματα. Κατεβαίνουμε από την πλαγιά και διορθώνουμε τεχνική και ταχύτητα. Κάνουμε προπόνηση, δηλαδή σκι σε συνθήκες αγώνα ή ελεύθερο σκι έτσι ώστε να διορθώσουμε τυχόν τεχνικά προβλήματα. Επίσης το απόγευμα δουλεύουμε στη φυσική μας κατάσταση. Ως τώρα δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο και η προετοιμασία μας κυλάει ομαλά, όπως συνήθως κάθε χρονιά».

Η επταμελής αποστολή των αλπικών σκιέρ της Εθνικής μας ομάδας που απαρτίζεται από τους Μιχάλη Δέλιο, Μαρία Σαμαρινού, Σοφία Ράλλη, Γιάννη Αντωνίου, Κώστα Συκαρά, Γιάννη Πρόιο και Αναστασία Γκόγκου (όπως φαίνονται από αριστερά στη φωτογραφία), θα παραμείνει στην Αυστρία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/