Connect with us

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Ένα μικρό παγκόσμιο

Published

on

Στο Μάντσεστερ είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των φίλων του τάε κβον ντο ανά τον πλανήτη, καθώς μέσα από το γκραν πρι της πόλης ξεκινά η διαδικασία των Ολυμπιακών προκρίσεων.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι από μόνη της αξιοσημείωτη, με 237 αθλητές και αθλήτριες από 59 χώρες, που θα διαγωνιστούν στις Ολυμπιακές κατηγορίες βάρους και έχουν στόχο να κερδίσουν πόντους που θα τους βοηθήσουν μέσω της κατάταξης να πάρουν την πρόκριση για το Ρίο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο Μάντσεστερ θα αγωνιστούν δέκα Ολυμπιονίκες του τάε κβον ντο, μεταξύ των οποίων το αστέρι της Μ. Βρετανίας, Τζέιντ Τζόουνς, η δις Ολυμπιονίκης από τη Νότιο Κορέα Κιουνγκ-σέον Χουάνγκ, ο Στίβεν Λόπεζ από τις ΗΠΑ, που δεν έχει χάσει Ολυμπιάδα στην καριέρα του και αρκετά ακόμη κορυφαία ονόματα.

Στους αγώνες, που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή έως την Κυριακή προσκλήθηκαν οι 32 κορυφαίοι της προ-Ολυμπιακής κατάταξης και τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρονται φτάνουν τις 4.000 δολάρια για τον πρώτο, τις 2.500 για τον δεύτερο και τα 800 ευρώ για τον τρίτο.

Από ελληνικής πλευράς την Παρασκευή συμμετέχει στους αγώνες με δικά της έξοδα η Μαρίνα Δημητροπούλου, που θα επιδιώξει να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα, ώστε με τους πόντους που θα κερδίσει να μπει στις “32” των -67 κιλών και να προσκληθεί και στα επόμενα γκραν πρι, καθώς τώρα κλήθηκε ως επιλαχούσα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/