Connect with us

OLYMPICS

Αγώνες στο Ντουμπάι

Published

on

Το Κατάρ προσπάθησε, αλλά η ιδέα δεν είχε ωριμάσει ακόμα. Σειρά παίρνει το Ντουμπάι το οποίο σύμφωνα με το διευθυντή του αθλητικού συμβουλίου, μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια θα καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Όπως συμβαίνει στο Κατάρ, έτσι κα στο Ντουμπάι έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην οικονομική ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού. Ήδη το αραβικό εμιράτο φιλοξενεί δύο μεγάλα γεγονότα της παγκόσμιας σειράς σε τένις και γκολφ, ενώ διοργανώνει και ιπποδρομία του παγκοσμίου κυπέλλου και ένα τουρνουά ράγκπι των επτά (sevens). Από το 2005, στο Ντουμπάι βρίσκεται και η έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας κρίκετ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του αθλητικού συμβουλίου των εμιράτων, Αλί Ομάρ, τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η βούληση κατάθεσης υποφιότητας για τους Αγώνες του 2016 και του 2020 όμως η οικονομική κρίση στο εμιράτο απέτρεψε αυτήν την κίνηση. Τον Ιούλιο του 2013 ανακοινώθηκε ότι δεν θα κατατατεθεί υποφηφιότητα ούτε για τους Αγώνες του 2024, καθώς το 2020 θα διοργανωθεί από το Ντουμπάι η παγκόσμια έκθεση και στο εμιράτο θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτό το γεγονός.

ΤΟ πρότζεκτ Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζει να υφίσταται και μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια θα κατατεθεί υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2028, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για τη διοργάνωση του ασιατικού κυπέλλου ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον Αχμάντ Αλ Σαρίφ (γενικός γραμματέας έργων στο Ντουμπάι), το εμιράτο είναι έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε διοργάνωση. Ο ίδιος έχει κατασκευάσει ήδη αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και ήταν από τους υπέρμαχους της ιδέας για τους αγώνες του 2024.

Το… βήχα σε όλους τον έκοψε μια γυναίκα, η οποία ήταν αυτή που έβαλε το φρένο μέχρι το 2024. Η Σαΐμα Αλ Ζαρόονι διακεκριμένο μέλος της Ολυμπιακής επιτροπή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αν και θεωρεί πως το Ντουμπάι βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, διαθέτει τις εγκατάσεις και τη στήριξη των πολιτών, η… ηγεσία του εμιράτου δεν είναι και τόσο… ζεστή στο ενδεχόμενο αυτό καθώς έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην παγκόσμια έκθεση του 2020.

Στην ψηφοφορία για το 2028 (θα γίνει το 2021, ένα χρόνο μετά την παγκόσμια έκθεση) όλα θα είναι διαφορετικά. Κυρίως όμως, το Ντουμπάι δε θα έχει να ανταγωνιστεί μια δυνατή υποψηφιότητα των ΗΠΑ που ήδη έχουν ξεκινήσει καμπάνια για τους Αγώνες του 2024, με επτά πόλεις να διεκδικούν το χρήσμα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/