Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Αιχμές και για Σάντος

Published

on

Καλησπέρα αδέρφια! Χτύπησε η καμπάνα του Φερνάντο Σάντος μετά από την ήττα της Εθνικής στο ματς με την Κολομβία! Αν και εμμέσως πλην σαφώς, ο Πορτογάλος κάλυψε τον Χολέμπας, στο μυαλό του βρίσκεται ήδη η αλλαγή αριστερού μπακ στο δεύτερο ματς του 3ου ομίλου με αντίπαλο την Ιαπωνία.

γράφει ο Κατάσκοπος
Cataskopos

Σε ανάλογη κίνηση, άλλωστε, είχε προχωρήσει και στο Euro 2012 έπειτα από το πάρτι των Πολωνών στην πρεμιέρα! Μόνο που αυτή τη φορά στο σημάδι του Σάντος βρίσκονται και άλλοι παίκτες. Ο Πορτογάλος είχε παράπονα και από τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος εξαφανίστηκε για περίπου 30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και από τον Βασίλη Τοροσίδη. Υπάρχει, πάντως, και η άλλη όψη του νομίσματος. Εκείνη που θέλει κάποιους διεθνείς να εκφράζουν ενστάσεις για την τακτική του Σάντος. Όπως και για τις κινήσεις του από τον πάγκο! Ακούστηκε, για παράδειγμα, ότι μέσα από τις συνεχείς αλλαγές θέσεων, ο ομοσπονδιακός προπονητής εξουδετέρωσε τον Κονέ, τον πιο δημιουργικό μέσο της Εθνικής στο ματς με την Κολομβία. Επίσης ειπώθηκε από άνθρωπο της ΕΠΟ ότι ο Σάντος καθυστέρησε να βάλει τον Καραγκούνη που με το πάθος του μπορούσε να παρασύρει όλη την ομάδα. Μετά από κάθε ήττα, βέβαια, βγαίνουν πολλοί και ασκούν κριτική, αλλά στην περίπτωση της Εθνικής εκείνο που μετράει είναι η ανασυγκρότηση και οι παλιοσειρές τρέχουν ήδη να μαζέψουν τα απόνερα για να μη ζήσουν τον εφιάλτη που βίωσαν τα παιδιά του 1994. Διότι αρκετοί άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία τους όταν πληροφορήθηκαν τις κριτικές που έγιναν στην Ελλάδα.

Πολλοί υποστηρικτές
Η τοποθέτηση του Άγγελου Χαριστέα που μπήκε ασπίδα στην Εθνική ομάδα, αλλά με σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως ήταν φυσικό εξελίχθηκε σε θέμα συζήτησης στα social media. Με πολλούς αφορισμούς για τον σκόρερ του χρυσού γκολ στον τελικό του Euro 2004. Στο πλευρό του Χαριστέα και των διεθνών, πάντως, συντάχθηκαν και άλλοι παλιοί ποδοσφαιριστές. «Είμαστε μια μικρή χώρα κ οι μόνες χαρές που έχουμε είναι οι διακρίσεις των ομάδων μας σε παγκόσμιο επίπεδο κ ευρωπαϊκό. Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας αξίζουν τον σεβασμό κ την αγάπη μας ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να κερδίσει κ να διακριθεί; Λοιπόν αφήστε τις κακίες και μη βγάζετε χολή γιατί ο Έλληνας έχει μάθει να έχει το κεφάλι ψηλά κ να μη λυγίζει στα δύσκολα. Ας είμαστε ενωμένοι κ να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας γιατί πραγματικά η Εθνική μας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια.!!!!!!!!», έγραψε μεταξύ άλλων στο προσωπικό προφίλ του ο Βαγγέλης Ντάγκας. Έχουν σημασία τα λόγια του διότι πρόκειται για παίκτη που άσκησε σκληρή κριτική σε κάποια από τα μέλη της αποστολής για τη συμπεριφορά τους στις εσωτερικές διοργανώσεις.

Ο διπλός ατζέντης
Η αγάπη δεν κόβεται στα τρία, αλλά το ποσοστό ενός ατζέντη μπορεί να σπάσει. Ειδικά όταν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι βοηθούν με κάθε τρόπο για την πραγματοποίηση των μεταγραφών. Κι αν στην Τρίπολη δίνουν ελάχιστη σημασία, στη Λάρισα αρκετοί είναι εκείνοι που αρχίζουν να φορτώνουν.

Αντεπίθεση
Στράβωσαν στον Παναθηναϊκό με όσα είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Προετοιμάζουν, μάλιστα, την αντεπίθεσή τους που μπορεί να περιλαμβάνει και αποσπάσματα από εκείνες τις κασέτες που ανέφεραν την περίφημη φράση «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν»…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/