Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Ακάθεκτη η Παπαμιχαήλ

Published

on

Συνεχίζει τις εξαιρετικές της εμφανίσεις η Ελληνίδα τενίστρια Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία προκρίθηκε με άνεση στον γύρο των «16» του τουρνουά ΜακΛάουντ Χελθ Φλόρενς Όπεν της Νότιας Καρολίνα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η 21χρονη Πρεβεζιάνα που προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, επικρατώντας με ανατροπή της Αμερικανίδας Τζένιφερ Έλι με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-1), σημείωσε ακόμη μία νίκη (την τέταρτη συνεχόμενή της), αυτή τη φορά κόντρα στην Πολωνή Γιουστίνα Γιεγκιόλκα (Νο298 του κόσμου) με τελικό σκορ 7-5, 4-6, 6-1.

Με τη νίκη της αυτή, η Παπαμιχαήλ προκρίθηκε στις «16» κορυφαίες του τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την εξαιρετική 16χρονη Αμερικανίδα Τορνέιντο Αλίσια Μπλακ, η οποία θεωρείται το ανερχόμενο τενιστικό αστέρι των ΗΠΑ.

Ήττες στο Ηράκλειο
Αντίθετα, στο τουρνουά «Futures» που φιλοξενείται στη Χερσόνησο του Ηρακλείου της Κρήτης (με έπαθλο 7.890 ευρώ), οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον τελικό, γνωρίζοντας όλοι τους οδυνηρές ήττες. Συγκεκριμένα, ο νεαρός Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 1697 στον κόσμο), που έπαιξε στο κυρίως ταμπλό των ανδρών, ηττήθηκε δύσκολα από τον Τσέχο Ντάβιντ Σίμουνεκ, με σκορ 6-4, 5-7, 6-2 και αποχαιρέτησε τη συνέχεια. Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές, ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς έχασε από τον Σλοβένο Τομ Κότσεβαρ-Ντέσμαν με 7-5, 6-0, ο Χάρης Καπόγιαννης από τον Γερμανό Τομπίας Σιμόν επίσης με 2-0 σετ (6-3, 6-4), ο Μάρκος Καλοβελώνης υπέκυψε μετά από δύο τάι-μπρέικ στον έτερο Γερμανό Νίκο Μάτιτς (7-6[1], 7-6[3]), ενώ ο Κώστας Μίκος ηττήθηκε επίσης δύσκολα από τον Ούγγρο Βίκτορ Φιλιπένκο με 6-4, 6-7(5), 6-1.

0/4 τα κορίτσια
Στο 5ο γυναικείο τουρνουά του Hellenic Zeus ITF Pro Circuit που επίσης λαμβάνει χώρα στην κρητική πόλη, αγωνίστηκαν τέσσερις Ελληνίδες, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Μαρκάκη αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Όλγα Πάρες Αζοΐτια με 6-1, 6-1, η Αναστασία Ρεντούλη έχασε από την Αυστριακή Μπάρμπαρα Χάας (Νο382 στον κόσμο) με 6-2, 6-1, η Αγνή Στεφάνου υπέκυψε στη Γαλλίδα Λετίσια Σαραζίν με 6-2, 6-4, ενώ η Σταματία Φαφαλιού υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Αμερικανίδας Καρολάιν Ζι, με σκορ 7-5, 6-2.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/