Connect with us

STORY

Αλλαγή στόχων ο ΠΑΟΚ

Published

on

Δεν κατάφερε τελικά ο ΠΑΟΚ να πάρει την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Μαζί έμεινε στο ράφι και η υπέρβαση που την πλήρωναν τα έσοδα των ομίλων.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το συνολικό ποσό που θα είχε σιγουρέψει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ με το σφύριγμα της λήξης, αν ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση στους ομίλους, είναι 16,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα 8,6 θα αποτελούσαν το μπόνους για την πρόκριση, το 2,1 θα αφορούσε στη συμμετοχή του στα πλέι οφ και τα υπόλοιπα 5,4 το μερίδιο του από το market pool. Με το ποσό αυτό θα γινόντουσαν τουλάχιστον τρεις μεταγραφές, με δύο ονόματα υποψηφίων να γράφονται την επομένη της ισοπαλίας στη Γερμανία και ένα (Κριστομπάλ Γιορκέρα) να προκύπτει στο ημίχρονο της σημερινής αναμέτρησης. Κάποιοι δεν κρατιόντουσαν…

Τελικά, το 2-3 από τη Σάλκε και ο αποκλεισμός από τους ομίλους της Τσάμπιονς λιγκ, έβαλε φρένο (ορισιτκό;) σε όλα τα μεταγραφικά σενάρια. Από τα 16,1 εκατομμύρια ευρώ που είχε σιγουρέψει ο Δικέφαλος μέχρι πριν από λίγες ώρες, έπεσε στα σχεδόν 6,9 εκατομμύρια ευρώ του Γιουρόπα λιγκ. Με την αυτόματη πρόκριση του στους ομίλους του δεύτερου τη τάξη ευρωπαϊκού κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ βάζει στο ταμείο του 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά θα προστεθεί το συνολικό ποσό του market pool που αφορά στην Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη ομάδα που έχει απομείνει να μας εκπροσωπεί στο θεσμό και αυτό αναμένεται να φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ο Δικέφαλος θα εισπράξει και τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ για τους δύο αγώνες με τη Σάλκε, ως μπόνους συμμετοχής στα πλέι οφ του Τσάμπιονς λιγκ.

Εννοείται πως τα χρήματα και πάλι δεν είναι λίγα και σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που εισέπραξε πέρσι ο ΠΑΟΚ με τον πρόωρο αποκλεισμό του από τη Ραπίντ Βιέννης. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αν ο Δικέφαλος πετυχαίνει νίκες στον όμιλο (200.000 ευρώ το μπόνους), ή ισοπαλίες (100.000 ευρώ). Μπόνους 400.000 ευρώ υπάρχει αν συνεχίσει στους “32” ως πρώτος του ομίλου ή 200.000 ευρώ ως δεύτερος.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έσοδα θα υπάρχουν και πάλι, η υπέρβαση όμως μπορεί να περιμένει…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/