Connect with us

MONEY

“Εγώ ανέστησα τα Jordans”

Published

on

Ομολογουμένως πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλλιτέχνες στον πλανήτη. Ο Κάνιε Γουέστ έχει εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, τα προϊόντα που φέρουν το όνομα του ξεπουλάνε και είναι αυτός που… φορτώθηκε την Κιμ Καρντάσιαν. Ο ίδιος βάζει ακόμα μία ταμπέλα στον εαυτό του. Αυτήν του, σωτήρα της σειράς παπουτσιών Jordans.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο αυτοαποκαλούμενος “κατσαρίδα της χιπ χοπ”, “Άντι Γουόρχουλ”, “Ζωντανός Σέξπιρ”, “Καλλιτέχνης με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη γενειά του”, δηλώνει ξεκάθαρα πως αυτός έδωσε ζωή στη σειρά των παπουτσιών Jordans. “Εγώ και ο Don C. είμασταν αυτοί που αρχίσαμε πρώτοι να φοράμε τα ρετρό Jordans και τώρα κανένας δε θυμάται πως είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς. Εμείς τα κάναμε μόδα και για το λόγο αυτό η Nike θα πρέπει να μας χρωστά ευγνωμοσύνη”.
Φυσικά, ο Κάνιε Γουέστ κάνει πως δε γνωρίζει ότι πλέον η Nike έχει μόνο το 20% των δικαιωμάτων από τη σειρά Jordans με το υπόλοιπο 80% να βρίσκεται στην κατοχή της εταιρείας Jumpman23, ιδιοκτησίας του Μάικλ Τζόρνταν.
κανιε γουεστ
Το ξέσπασμα του Αμερικανού τραγουδιστή έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή που ήταν καλεσμένος για να προωθήσει την παγκόσμια τουρνέ “The Yeezus Tour” καθώς και το single “Black Skinhead” που βρίσκεται στο σάουντρακ της ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε “The Wall street wolf”. Δεν άντεξε και έβγαλε τον… καημό του, γιατί η Nike ενώ συμφώνησε μαζί του, να σχεδιάσει τη δική του σειρά παπουτσιών “Yeezy”, δεν του επιτρέπει να ξεπεράσει τα όρια. “Έχουν επιτρέψει στον Φάρελ να σχεδιάσει, το ίδιο και στον Έμινεμ, αλλά τη δική μου σειρά ‘Yeezy’ δεν την προμοτάρουν όπως θα έπρεπε. Τα YeezyI και YeezeII είναι επαναστατικά σχέδια και μπορούν να κυριαρχήσουν στην αγορά όπως το έκαναν και τα Jordans, τα οποία εγώ ανέστησα. Αν αυτή τη στιγμή είναι τόσο δημοφιλή σε ολόκληρο τον πλανήτη αυτό οφείλεται σε μένα και τον μάνατζερ μου, Ντον Σι που ήμασταν αυτοί οι οποία τα φορούσαμε δημοσίως σε όλες τις εκδηλώσεις που πηγαίναμε” δήλωσε ο Γουέστ.
Το πράγμα όμως ξέφυγε όταν κάλεσε τη Nike αλλά και άλλους παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Ντίσνεϊ και η Google να σταματήσουν αν επενδύουν στην παγκόσμια παιδεία και τη μόρφωση και να γίνουν συνέταιροι του στο πρότζεκτ DONDA (μια εταιρεία που ευελπιστεί να την κάνει πιο επικερδή και από την Apple).
Όλα αυτά φυσικά, βγάζουν κερδισμένο τον Μάικλ Τζόρνταν και την εταιρεία του, Jumpman23, καθώς διαφημίζεται δίχως να ξοδεύει ούτε σεντ. Ο πανέξυπνος “Air” και το επιτελείο του χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια μουσική σκηνή, αυξάνοντας όλο και περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν πλέον τα προϊόντα Τζόρνταν (κυρίως τα ρετρό παπούτσια) πρόκειται για άτομα (αγόρια και κορίτσια) που δεν τον έχουν δει ποτέ να αγωνίζεται. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αγέννητοι όταν ο Τζόρνταν έκανε το μαγικά του με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς. Όταν όμως καλλιτέχνες όπως ο Κάνιε Γουέστ, η Μάιλι Σάιρους, ο Τζέι Ζι, ο Φάρελ Γουίλιαμς, η Νίκι Μίνα και άλλοι πολλοί φορούν την Jordan brand, όλος ο πλυθησμός του πλανήτη κάτω των 18 ετών θέλει να τους μιμηθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο Μάικλ Τζόρνταν έχει φτάσει να βγάζει πολλά περισσότερα τώρα που έχει αποσυρθεί, παρά τότε που ήταν παίκτης.
To ξέσπασμα του Κάνιε Γουέστ, μετά το 14:00.
[youtube id=”S78tT_YxF_c” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/