Connect with us

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Επίθεση Διαθεσόπουλου

Published

on

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις τρεις ομοσπονδίες του υγρού στίβου έρχεται ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ με σκληρή ανακοίνωση εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση των Ελλήνων αθλητριών από τους κριτές της συγχρονισμένης κολύμβησης.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Ο πρώτος τελικός του Μεσογειακού πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη, στο αγώνισμα του κόμπο, έγινε στη «σκιά» της απόφασης της Ελλάδας να μην βαθμολογηθεί όχι μόνο σε αυτόν αλλά σε όποιον τελικό συμμετάσχει.
Ακολούθησε η δήλωση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα σε FINA, LEN και COMEN διαμαρτυρόμενος για την «επίμονη απουσία αξιοκρατικής αξιολόγησης και βαθμολόγησης εδώ και χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις».

Η δήλωσή του αναφέρει
«Εδώ και πολλά χρόνια, στη συγχρονισμένη κολύμβηση, απουσιάζουν η αξιοκρατία, ο ορθολογισμός και η λογική ως προς την κατάταξη των αθλητριών και των ομάδων, σύμφωνα με την αθλητική επίδοση και μόνον.
Σ’ όλες τις διοργανώσεις (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Μεσογειακά Κύπελλα), δυστυχώς το σύστημα και ο τρόπος βαθμολόγησης απέχει σημαντικά από την πραγματική επίδοση που καταγράφεται εντός αγωνιστικών χώρων.
Έχει πλέον θεσμοθετηθεί το φαινόμενο, η ίδια χώρα, σ’ όλα τα αγωνίσματα του αθλήματος, να βαθμολογείται σχεδόν το ίδιο, όπως συμβαίνει και με τις άλλες χώρες, αποτέλεσμα του τρόπου βαθμολόγησης με τα διάφορα «μπλοκ» που σχηματίζονται στους Κριτές και με την απουσία φυσικά των αξιοκρατικών κριτηρίων αξιολόγησης της αθλητικής επίδοσης.
Επί σειρά ετών και πάμπολλες φορές, εκ μέρους μας, επισημάνθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο, στις Τεχνικές Επιτροπές της Παγκόσμιας, Ευρωπαϊκής και Μεσογειακής Ομοσπονδίας καθώς και τους Κριτές.
Δυστυχώς όμως τα νερά δεν ταράχθηκαν. Συνεχίστηκαν τα ίδια και χειρότερα. Φέτος μάλιστα αντιμετωπίσαμε, ως Ελλάδα, την ίδια θλιβερή κατάσταση, τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στο Ελσίνκι όσο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών στο Βερολίνο. Φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται και στο Μεσογειακό Κύπελλο της Αλεξανδρούπολης.
Διανύοντας την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης και μετά από 3 αγωνίσματα (προκριματικοί), αντιμετωπίζουμε εδώ στην Αλεξανδρούπολη τα ίδια και χειρότερα των προαναφερόμενων.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν σέβονται τις αθλήτριες μας και τις προσπάθειες που καταβάλουν, την Ομοσπονδία που σε χαλεπούς καιρούς κατάφερε να φιλοξενήσει με την συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης με μοναδική επιτυχία το Μεσογειακό Κύπελλο, αλλά φυσικά και την ίδια τη χώρα μας όπου διεξάγεται η διοργάνωση.
Επειδή λοιπόν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πεδίο και καμία ένδειξη βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης, αποφασίσαμε σαν ΚΟΕ ότι πρέπει κάποιος επιτέλους να ταρακουνήσει τα βαλτωμένα νερά του αθλήματος, απευθυνόμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις (Fina, Len, Comen), μήπως και αλλάξει κάτι για το καλό του αθλήματος.
Κρίναμε δηλαδή ότι ήλθε η στιγμή μέσα εδώ στη χώρα μας να σηκώσουμε εμείς το λάβαρο μιας επανάστασης, με πολύ σκέψη πράγματι.
Έτσι, με ωριμότητα και πολύ πόνο ψυχής, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μεν ως Ελλάδα να μετέχουμε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Κυπέλλου, αλλά ταυτόχρονα να δηλώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την βαθμολόγηση μας, αφού καμία αξία δεν έχει πλέον.
Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούμε ότι, επιτέλους, θα ακουστούμε σε «ώτα μη ακουόντων».
Η συνέχιση της συμμετοχής μας στην διοργάνωση όμως έχει να κάνει και με έναν επιπλέον λόγο, για τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την διοργάνωση και την Εθνική μας ομάδα και μπορεί – και εκείνο ς – να γίνει Κριτής της αδικίας και του προκλητικού τρόπου αντιμετώπισης της Εθνικής μας ομάδας».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/