Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αντίο με 18 μετάλλια

Published

on

Άλλες εννιά ανόδους στο βάθρο των νικητών περιλάμβανε για την ελληνική κωπηλασία η δεύτερη και τελευταία μέρα του βαλκανικού πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων, που ολοκληρώθηκε στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με την Εθνική μας ομάδα να πανηγυρίζει τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Επιτυχιών συνέχεια για τα ελληνικά κουπιά στο Βίσεγκραντ, καθώς μετά τα εννιά μετάλλια της πρώτης ημέρας (δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά και τρία χάλκινα), οι νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριές μας κατέκτησαν ακόμη εννιά (τρία χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα), ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό απολογισμό στα 18 μετάλλια (πέντε χρυσά, οκτώ ασημένια και πέντε χάλκινα), τα οποία μας χάρισαν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 79 βαθμούς (51 οι άνδρες και 28 οι γυναίκες), ενώ είχαμε και μια 5η θέση στο σκιφ των εφήβων, με τον Κερκυραίο Σπύρο Καλέντζη.
Μεγάλη νικήτρια των αγώνων αναδείχθηκε η εθνική ομάδα της Ρουμανίας με 98 βαθμούς (63 στους άνδρες και 35 στις γυναίκες), κατακτώντας επίσης 18 μετάλλια αλλά περισσότερα χρυσά από τη χώρα μας (13-3-2), τρίτη κατετάγη η Βουλγαρία με 52 βαθμούς (36 στους άνδρες και 16 στις γυναίκες) και 12 μετάλλια (έξι αργυρά και έξι χάλκινα), ενώ η Σερβία ήταν τέταρτη με 43 βαθμούς (30 στους άνδρες και 13 στις γυναίκες) και επτά μετάλλια (1-2-4). Αντίθετα, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν κάποια επιτυχία τα πληρώματα από την Κύπρο (στην παρθενική της εμφάνιση σε βαλκανικούς αγώνες), τη ΦΥΡΟΜ, αλλά ούτε και από την οικοδέσποινα Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τα ελληνικά μετάλλια της 2ης ημέρας
Χρυσά
Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου παίδων Σπύρος Αντώνης – Κώστας Βαρδάκας – Βασίλης Νάσιος – Χρήστος Παπαδημητρίου
Τετραπλό σκιφ παίδων Πέτρος Μπαλλής -Γιάννης Καλανδαρίδης – Κώστας Αρμενιάκος (ΝΑΟΚ) – Βασίλης Αθανασιάδης
Σκιφ νεανίδωνΣοφία Ασουμανάκη

Αργυρά
Τετραπλό σκιφ κορασίδων Αθανασία Νίκα – Σοφία Τσιόλα – Αναστασία Βόντζου – Βασιλική Κοζανίτη (ΝΟΙ)
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου νεανίδων Θωμαϊς Εμμανουηλίδου (ΝΟΚ) – Αννέτα Κυρίδου (ΝΟΘ)
Διπλό σκιφ νεανίδων Παρασκευή Γιάννου – Κατερίνα Ζέρβα
Τετραπλό σκιφ εφήβων Στέφανος Ντούσκος – Γιάννης Πέτρου – Σπύρος Καλέντζης – Θόδωρος Χαριτάκης (ΝΟΣ)

Χάλκινα
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου παίδων Κλέαρχος Κουστουμπάρδης – Νίκος Μητρόπουλος
Οκτάκωπος εφήβων Κώστας Μάντζιος – Νίκος Βλάχος – Γιώργος Παπασακελλαρίου – Χάρης Αθανασίου – Διονύσης Λαδόπουλος – Κώστας Λεμονάς – Γιάννης Χάγιας (ΝΟΒΑ) – Γιάννης Προκοπίου (ΝΟΒΑ) – Αλέξανδρος Μπούγιας (ΝΟΙ – πηδαλιούχος)

Ο πίνακας των μεταλλίων
01. Ρουμανία 18 (13-3-2)
02. Ελλάδα 18 (5-8-5)
03. Σερβία 7 (1-2-4)
04. Τουρκία 5 (1-1-3)
05. Βουλγαρία 12 (0-6-6)

Η βαθμολογία
01. Ρουμανία 98
02. Ελλάδα 79
03. Βουλγαρία 52
04. Σερβία 43
05. Τουρκία 38
06. ΦΥΡΟΜ 5
07. Κύπρος 3
08. Βοσνία-Ερζεγοβίνη 1

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/