Connect with us

OLYMPICS

Απειλούν τους αθλητές τους

Published

on

Με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου απειλούν οι Αυστραλοί τους αθλητές του που συνεργάζονται με άτομα που έχουν παραβεί του κανονσιμούς ντόπινγκ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας, Τζον Κόουτς και η υπηρεσία αντιντόπινγκ έστειλαν επιστολές προς όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας στις οποίες υπήρχε και ένα σύμφωνο με την εντολή να δοθεί σε 1200 αθλητές (πιθανούς συμμετέχοντες στους Αγώνες του Ρίο) για να το υπογράψουν. Σύμφωνα με αυτό, οι αθλητές σε καμία περίπτωση δε θα μπορούν να συνεργαστούν με προπονητής, γυμναστές, γιατρούς, φαρμακοποιούς και αθλητικό προσωπικό που έχει εμπλακεί σε υπόθεση ντόπινγκ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αποκλεισμό από την αποστολή για το Ρίο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κόουτς ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε την υποχρέωση των ομοσπονδιών της χώρας του να ευθυγραμμιστούν με τον κώδικα της παγκόσμιας υπηρεσίας αντιντόπινγκ (WADA), διαφορετικά η Αυστραλία θα χάσει την ιδιότητα του μέλους. Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν εκτός δικαιοδοσίας των διεθνών αρχών του αντιντόπινγκ.

Από 1η Ιανουρίου 2015, η WADA κάνει ακόμα πιο αυστηρές τις ποινές για όσους βρεθούν να έχουν κάνει απαγορευμένων ουσιών, μετατρέποντας την ποινη αποκλεισμού από δύο σε τέσσερα έτη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/