Connect with us

EDITORIAL

Από Ευρώπη… Νευροκόπι

Published

on

Ήταν 5 Απριλίου όταν το www.sportsfeed.gr έγραφε με τίτλο «Όχι και το καλύτερο» για το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague… Ο τίτλος είχε να κάνει με την ποιότητα του θεάματος και των ρόστερ, ωστόσο αποδείχθηκε προφητικός και για έναν άλλο λόγο.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης περιόδου κι όπως ανακοίνωσε επισήμως η Ομοσπονδία η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη από πέντε ομάδες. Πέντε ομάδες συνολικά… Δύο ανδρικές και τρεις γυναικείες…
Ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Challenge Cup στους Άνδρες και Ολυμπιακός, ΑΕΚ στο CEV Cup και Πανναξιακός στις γυναίκες είναι οι πέντε ομάδες που τίμησαν αυτό που πέτυχαν μέσα στο γήπεδο και έδειξαν ότι αν μη τι άλλο έχουν φιλοδοξίες. Μπορεί καμία απ’ αυτές να μην φτάσει σε ένα φάιναλ φορ, μπορεί κάποιες να προχωρήσουν μέχρι ένα σημείο, η ουσία όμως είναι ότι αυτές οι πέντε ομάδες έδειξαν ότι σέβονται αυτό που εκπροσωπούν και αυτούς που τους (υπό)στηρίζουν.
Από τις υπόλοιπες ομάδες που αρνήθηκαν την Ευρωπαϊκή προοπτική, μόνο ο Φοίνικας Σύρου έχει μια πραγματική δικαιολογία (το γήπεδο του δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτει η CEV) αλλά αν πραγματικά ήθελε να παίξει στην Ευρώπη θα έβρισκε τη λύση.
Η Κηφισιά μετά την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της ακύρωσε τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ ο Παμβοχαϊκός πέρσι αρνήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ (όχι όμως και το μπόνους της 2ης θέσης που ήταν 20.000 ευρώ, όσα περίπου και το παράβολο συμμετοχής του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) οπότε η φετινή του άρνηση συμμετοχής στο Challenge Cup δεν προκάλεσε άρνηση…
Από κοντά κι ο ΠΑΟΚ που αρνήθηκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί μία από τις κενές θέσεις που προέκυψαν, όπως και η ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται ότι έχουν υψηλές προσδοκίες.
Κατά τα άλλα όμως το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο συναρπαστικό… Αλήθεια για ποιον; Γιατί αυτοί που νιώθουν πιο ξενερωμένοι απ’ όλους είναι οι ίδιοι οι αθλητές των ομάδων.

ΥΓ. Στις 7 Απριλίου η ΕΣΑΠ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα τον απολογισμό της κανονικής περιόδου… Αντιγράφουμε από το www.volleyleague.gr προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξήγησης:
Στην εκδήλωση συζητήθηκε και το αν ο νικητής του Λιγκ Καπ από την νέα χρονιά θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο να τονίζει:
«Έχει γίνει μία επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και από του χρόνου θα μπει επίσημα στο καλεντάρι της ΕΟΠΕ. Δεν μου είπε ότι θα γίνει, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/