Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Από Κίνα… Άμπου Ντάμπι

Published

on

Ορεξάτος μετά την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς του 2016, ο κορυφαίος ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάνης ετοιμάζεται για την αναχώρησή του στο Τσινγκτάο της Κίνας , όπου θα αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα του παγκόσμιου κυπέλλου πριν τον μεγάλο τελικό του Νοεμβρίου στο εμιράτο του Άμπου Ντάμπι.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Με το πολύτιμο εισιτήριο για το Ρίο ήδη στις αποσκευές του, ο 29χρονος πρωταθλητής της κατηγορίας RS:X ετοιμάζει βαλίτσες για την κινεζική πόλη, η οποία είχε φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Απαλλαγμένος από το άγχος της πρόκρισης, ο Κοκκαλάνης θα έχει την ευκαιρία να ξαναμετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας, να συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και να κάνει μία δυνατή προπόνηση ενόψει του τελικού του παγκόσμιου κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι μεταξύ 26-30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ιστιοπλόος κέρδισε την πρόκριση για την τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς, χάρη στην 8η θέση που καταλαμβάνει στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη της διεθνούς ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας (ISAF).

Ο αγώνας στο Τσινγκτάο θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοΐας το διάστημα 12-18 Οκτωβρίου. Συνολικά θα διαγωνιστούν πληρώματα στις έξι από τις δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες, και συγκεκριμένα στο λέιζερ των ανδρών, το λέιζερ ράντιαλ των γυναικών, στο 470 ανδρών και γυναικών, καθώς και στο RS:X ανδρών και γυναικών. Το μεγάλο έπαθλο της κινεζικής διοργάνωσης θα είναι εκτός από μία θέση στον μεγάλο τελικό του Άμπου Ντάμπι και χρηματικό (142.500 ευρώ στο σύνολο), με τους αθλητές που θα κατακτούν χρυσό μετάλλιο να λαμβάνουν έκαστος από 14.250 ευρώ, για τα αργυρά μετάλλια 6.300 ευρώ, και για τα χάλκινα από 3.160 ευρώ έκαστος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/