Connect with us

STORY

Από Πρέβεζα… Παρίσι

Published

on

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έμαθε από μικρή στα δύσκολα. Όλα αυτά όμως τη βοήθησαν να αποκτήσει το μέταλλο της πρωταθλήτριας που τη χαρακτηρίζει – και η νεαρή τενίστρια από την Πρέβεζα φροντίζει να το επιδεικνύει όπου και αν παίζει , τολμώντας να ονειρεύεται ψηλά.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Όταν η οικογένειά σου «κόβεται» στα δύο προκειμένου να σε βοηθήσει να κυνηγήσεις το όνειρό σου, και ξενιτεύεσαι στην Αθήνα μόλις στα 14 σου χρόνια, τότε σημαίνει ότι αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις. Όταν μάλιστα έχεις δηλώσει στον πατέρα σου ότι κάποια μέρα θα βρεθείς στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ με το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός στα χέρια, τότε σημαίνει ότι… μάλλον το εννοείς. Αυτή είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η 21χρονη τενίστρια από την Πρέβεζα που αυτές τις μέρες αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό του ΜακΛάουντ Χελθ Φλόρενς Όπεν της Νότιας Καρολίνα των ΗΠΑ, έχοντας θέσει στόχους για πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

Πρέβεζα, Αθήνα, Ανκόνα
Η Δέσποινα μυήθηκε στα μυστικά του τένις στην ιδιαίτερη πατρίδα της, δίπλα στον Άκη Παπαδοπουλο. Σταδιακά, τα πολύ καλά της αποτελέσματα σε πανελλαδικό επίπεδο την οδήγησαν στην απόφαση να μετακομίσει στην Αθήνα στα 14 της. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για την ίδια και την οκταμελή οικογένεια της, καθώς για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να χωριστούν στα δύο. Η ίδια και ο ένας αδερφός της, Δημήτρης, μαζί με τη μητέρα στην πρωτεύουσα, ο πατέρας και τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια στην Πρέβεζα. Στην Αθήνα προπονήθηκε στο Αthens Tennis Academy πλάι σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Σόλωνας Πέππας, Νίκος Ρόβας και Χριστίνα Ζαχαριάδου. Σύντομα κατάλαβε ότι ούτε αυτό της αρκούσε. Επόμενος σταθμός, η Ιταλία και η πόλη Τζέσι κοντά στην Ανκόνα. Εκεί, με προπονητές τους Μασιμιλιάνο Αλμπαρέλα και Σάμι Μαρκαντονίνι βρήκε επιτέλους την τενιστική της Ιθάκη, σε ιδανικές συνθήκες πλήρους επαγγελματισμού.

Είδωλα ο Φέντερερ και η Λένα
Παρότι η ίδια δεν είναι της γνώμης ότι η ξενιτιά είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία, ωστόσο οι απαιτήσεις του επαγγελματικού τένις είναι πολλές για να καλυφθούν επαρκώς στη χώρα μας. Όταν καλείσαι να ταξιδεύεις 30 εβδομάδες τον χρόνο και να κάνεις σκληρές προπονήσεις και γυμναστήριο επί τουλάχιστον επτά ώρες ημερησίως, χρειάζεσαι το καλύτερο: πολλά γήπεδα όλων των επιφανειών, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, και ανθρώπους που ξέρουν καλά τι σημαίνει πρωταθλητισμός και θυσίες. Και η Δέσποινα, σίγουρα το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Έχοντας άλλωστε για ινδάλματά της τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ και τη Λένα Δανιηλίδου, ο πήχυς της έχει ήδη τεθεί πολύ ψηλά. Πάνω ακόμα και από τον Πύργο του Άιφελ…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/