Connect with us

STORY

Από τα στημένα στο χρυσό

Published

on

Η Γκρέισια Πόλι βρέθηκε ξανά στη κορυφή του μπάντμιντον. Η αθλήτρια της Ινδονησίας αναγεννήθηκε μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την αθλήτρια της Ινδονησίας το 2012 στο Λονδίνο. Η αποβολή της από τη διοργάνωση λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, που συντάραξε το άθλημα, την οδήγησε πολύ κοντά στο να τα παρατήσει. Δείχνοντας μεγάλα ψυχικά αποθέματα, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε αλλά βρέθηκε ξανά στην κορυφή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Ασιατικούς αγώνες. Για να φτάσει μάλιστα ως εκεί με την παρτενέρ της χρειάστηκε να αποκλείσουν ακόμα και το ζευγάρι που κατέκτησε στο Λονδίνο την πρώτη θέση. Εκείνο το καλοκαίρι τέσσερις ομάδες του διπλού των γυναικών αποβλήθηκαν, καθώς ουσιαστικά διαμόρφωσαν αποτελέσματα, σε μία προσπάθεια να επιλέξουν ευκολότερο αντίπαλο στην πορεία της διοργάνωσης. Η ομάδα της Ινδονησίας με την Πόλι, δύο από τη Νότια Κορέα και μία κινεζική αποβλήθηκαν τότε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Μετά την Ολυμπιακή τραγωδία σχεδόν εγκατέλειψαν το μπάντμιντον. Τα παράτησα. Δεν ήθελα να συνεχίσω. Την ίδια στιγμή είπα στον εαυτό μου ‘πρέπει να είσαι δυνατή’», είπε η Πόλι, που θέλει να επανορθώσει με το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο σε δύο χρόνια. «Στόχος μας είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια συνέπεια και πριν το Ρίο υπάρχει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ινδονησία. Έχουμε σημαντικούς στόχους μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμες», κατέληξε η πρωταθλήτρια Ασίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/