Connect with us

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Από το βάθρο δάσκαλοι

Published

on

Πριν λίγα χρόνια έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία με τις Ολυμπιακές διακρίσεις τους στο τάε κβον ντο. Σήμερα εξακολουθούν να προσφέρουν ως δάσκαλοι του αθλήματος.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Τέσσερις Ολυμπιονίκες ανέδειξε το ελληνικό τάε κβον ντο από το 1992 ως το 2008 και οι τρεις εξ αυτών, μετά το τέλος της καριέρας τους αποφάσισαν να διατηρήσουν επαφή με το άθλημα ως προπονητες.

“Ολυμπιονίκης”
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης των δύο ασημένιων Ολυμπιακών μεταλλίων στην κατηγορία βαρέων έχει ανοίξει τη δική του σχολή με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ολυμπιονίκης” και από εκεί εκπαιδεύει παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, μέχρι και ενήλικες. Ο Νικολαΐδης είναι ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, φτάνοντας τις τέσσερις από το 2000 έως το 2012, όπου ήταν και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Το όνομά του έχει δοθεί σε δύο δημοτικά κλειστά γυμναστήρια, στην Πολίχνη και στη Σκύδρα.

Στον Ολυμπιακό
Ο Μιχάλης Μουρούτσος, το 2000 στο Σίδνεϊ έγινε ο πρώτος (και ο μόνος μέχρι σήμερα) Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο άθλημα. Μετά το τέλος της καριέρας του και έχοντας δοκιμάσει τις δυνατότητές του στη showbiz συμμετέχοντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Dancing with the stars, έγινε δάσκαλος στο νεοσύστατο τμήμα τάε κβον ντο του Ολυμπιακού με ιδιαίτερη επιτυχία, από το Σεπτέμβριο του 2013. Και ο Μουρούτσιος έχει δώσει το όνομά του σε κλειστό γυμναστήριο, αυτό του δήμου Δάφνης.

Πρότυπο στα Γιαννιτσά
Η ασημένια Ολυμπιονίκης του 2004, Έλλη Μυστακίδου, εδώ και χρόνια βοηθά την ανάπτυξη του τάε κβον ντο από τα Γιαννιτσά, ως προπονήτρια στον τοπικό Φίλιππο. Μαζί με το σύζυγό της και προπονητή της, Γιάννη Γαβριηλίδη διατηρούν σχολή που αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά της πόλης. Το όνομα της Μυστακίδου έχει δοθεί στο δημοτικό γυμναστήριο των Γιαννιτσών. Στις δράσεις περιλαμβάνονται οι επισκέψεις σε σχολεία, ενώ πέρσι τιμήθηκε για την προσφορά της κατά τη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Στην αστυνομία
Η μόνη που δεν ασχολείται προς το παρόν με την εκμάθηση του τάε κβον ντο στις μικρές ηλικίες, είναι η αθλήτρια που άνοιξε το δρόμο για τις Ολυμπιακές επιτυχίες τους αθλήματος στην Ελλάδα. Η Μόρφω Δροσίδου από την Ορεστιάδα, χάλκινη Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελόνη, όταν το τάε κβον ντο συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα ως άθλημα επίδειξης, ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται ως αστυνομικός, ωστόσο σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται κοντά στο άθλημα συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/