Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αργυροί από πείσμα

Published

on

Η ελληνική ομάδα του open water ταξίδεψε το Βερολίνο για να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Η αποτυχία κατάκτησης μεταλλίου στα ατομικά αγωνίσματα, πείσμωσε τους κολυμβητές του Νίκου Γέμελου οι οποίοι στην τελευταία μέρα έδειξαν ότι είναι από τους καλύτερους.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Κέλλυ Αραούζου και ο Αντώνης Φωκαΐδης κατάφεραν με πολύ πείσμα, σωστή τακτική και καλό… κολύμπι να κατακτήσουν τελικού το αργύρο μετάλλιο στα 5χλμ. του ομαδικού. Οι Έλληνες κολυμβητές έχασαν το χρυσό από τους Ολλανδούς οι οποίοι όμως είχαν στη σύνθεση τους τον εξαιρετικό Φέρι Βίρτμαν (θριαμβευτής των 10χλμ.) και την Σάρον Βαν Ρούβενταλ (επίσης νικήτρια των 10χλμ.).
Η επιτυχία είναι μεγάλη για το ελληνικό τρίο, καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν τους Γερμανούς που είναι η υπερδύναμη του αγωνίσματος, με τον φοβερό Τόμας Λουρτζ (3ος στα 5χλμ. και 2ος στα 10χλμ.) τον Ρομπ Μούφελς (2ος στα 5χλμ.) και την Ίζαμπελ Χέρλε (νικήτρια των 5χλμ.).
Η κατάταξη
01. Ολλανδία (Βίρτμαν, Σκούρτμαν, Βαν Ρούβενταλ) 55:47.8
02. Ελλάδα (Γιαννιώτης, Φωκαΐδης, Αραούζου) 56:0.5
03. Γερμανία (Λούρτζ, Μούφελ, Χέρλε) 56:14.08

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/