Connect with us

ΝΑΝΖΙΝ 2014

Αργυρός και ο Χρήστου!

Published

on

Αυτή τη φορά δεν του γλίτωσε το μετάλλιο. Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των 50μ. ύπτιο και πλέον είναι αργυρός Ολυμπιονίκης των Αγώνων νεότητας του Νανζίν.

Ο 17χρονος κολυμβητής είχε τη χειρότερη αντίδραση στην εκκίνηση από όλους τους φιναλίστ του τελικού. Ωστόσο όμως κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους πλην ενός. Ο Χρήστου δεν πρόλαβε τον Ρώσο Εβγκένι Ριλόφ ο οποίος με χρόνο 25.09 τερμάτισε πρώτος και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής έκανε 25.44 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι που είχε 25.47.
Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Αγώνες του Νανζίν, μετά το αργυρό της Αθηνάς Αγγελοπούλου στην κωπηλασία.

Στους προηγούμενους αγώνες που είχαν γίνει το 2010 στη Σιγκαπούρη, η ελληνική αποστολή είχε επιστρέψει με πέντε μετάλλια. Δύο αργυρά και τρία χάλκινα.
Τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι Μιχάλης Ναστόπουλος και ο Τόλης Λαμπρίδης στην κωπηλασία (δίκωπο άνευ πηδαλιούχου) και το δεύτερο η Ζωή Παρασκευοπούλου στην τοξοβολία.
Τα τρία χάλκιαν κατέκτησαν, ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος στο άλμα επί κοντώ, η Ελένη Διαμαντή με τη Λυδία Νταλαμάγκα στην κωπηλασία (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου) και η ομάδα μπάσκετ 3Χ3 την οποία αποτελούσαν οι Θοδωρής Τσιλούλης, Λάμπρος Βλάχος, Μανώλης Τσελεντάκης και Σπύρος Παναγιωταράς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/