Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αρχή με Ισπανία

Published

on

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τους δευτεραθλητές Ευρώπης, δηλαδή, τους αθλητές της Εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ καθώς στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (24 Σεπτεμβρίου) ρίχνονται στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την υπεράσπιση των κεκτημένων.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Κώστας Βατσακλής και τα παιδιά του ανέβηκαν στο βάθρο και πόζαραν με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος. Το ασήμι που έφεραν από την Αυστρία θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν στην Πορτογαλία! Με αντίπαλο την Ισπανία στη Λισαβόνα, λοιπόν, η «dream team» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που τη θεωρούν μία από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο.

«Με αντίπαλο τον αειθαλή Χε Ζιβέν μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας για εμάς. Έχει εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, έχει σημειώσει μεγάλες νίκες με Ασιάτες και Ευρωπαίους και σίγουρα γίνεται υψηλό εμπόδιο για μας. Το ζητούμενο για μας πάντως, είναι να μπούμε δυνατά στο ματς και να είμαστε αυτοί που πρέπει», δήλωσε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα για τη μάχη με τους Ίβηρες και με τον 52χρονο Κινέζο. Ο Χε Ζιβέν, πάντως, βλέπει τον «Καλλίν» και τρέμει! Για να θυμηθούμε και ένα ποδοσφαιρικό σύνθημα.
Εκτός από τον Κινέζο, στην αποστολή των Ισπανών βρίσκονται και οι Κάρλος Μασάδο, Μαρκ Ντουράν, Χέσους Καντέρο και Αλβάρο Ρόμπλες. Με την επιλογή της τριάδας να γίνεται λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων.
Στην ελληνική ομάδα τα κουκιά είναι μετρημένα. Εκτός από τον Κρεάνγκα, ο Κώστας Βατσακλής έχει στη διάθεσή του τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Τάσο Ρηνιώτη. Την ίδια τετράδα που απογείωσε το άθλημα τον Οκτώβριο του 2013 με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Σβέσατ της Αυστρίας.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης. Με πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις που θα δώσουν στην Εθνική μας την πρόκριση στην 8άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, τον Ιούνιο του 2015. Εκεί που τα μέλη της «dream team» θα διεκδικήσουν το ταξίδι για το Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Συνολικά περνούν στο Μπακού οι 14 ομάδες της κατάταξης στη Λισαβόνα, αλλά για τα παιδιά του Πινγκ Πονγκ, ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα. Αποφεύγουν να το φωνάξουν, επειδή προτιμούν τις πράξεις από τα μεγάλα λόγια, αλλά όλοι γνωρίζουμε πώς και στην Πορτογαλία θα δώσουν τα πάντα για να κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά και το άθλημα που αγαπούν!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/