Connect with us

STORY

Ασχημόπαπο; Όχι πια!

Published

on

Το καλοκαίρι του 2005 με εισήγηση του Γιόνας Κασλάουσκας, υπογράφει στον Ολυμπιακό πολυετές συμβόλαιο. Ένα… ασχημόπαπο 20 ετών, χωρίς καμία παράσταση από κάποιο δυνατό πρωτάθλημα φτάνει στην Ελλάδα από την άσημη Σακαλάι.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Νωρίτερα είχε προλάβει να “σκοτώσει” την Εθνική Νέων εκείνο το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής, οδηγώντας την Λιθουανία στη νίκη (65-63) και το χρυσό μετάλλιο.
Ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις άργησε – είναι η αλήθεια – αλλά γίνεται μπασκετικός… κύκνος. Στον Ολυμπιακό έκανε μια καλή χρονιά, την πρώτη του, όταν είχε ρόλο και χρόνο συμμετοχής με τον Κασλάουσκας στην τεχνική ηγεσία. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στο Μαρούσι και έκανε επίσης εξαιρετική χρονιά με 13,5 πόντους μέσο όρο σε 28 αγώνες. Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό (2007-08) είναι… εφιαλτική με μόλις εννιά αγώνες την χρονιά.

Χαμένος στη… μετάφραση ο Σεϊμπούτις δεν μπορεί να κάνει καριέρα ούτε στην Ισπανία. Δύο χρόνια στην Μπιλμπάο, από το 2008 έως το 2010 είχε δευτερεύοντα ρόλο, περνώντας απαρατήρητος.
Το 2010 αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω. Να πάει σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης ποιότητας και σε μια μέτρια ομάδα, για να αντεπιτεθεί. Το πείραμα πέτυχε. Ο Σεϊμπούτις με την Ολίν Εντιρνέ έχει 18,7 πόντους μέσο όρο και βρίσκει συμβόλαιο στην πατρίδα του από την Λιέτουβος Ρίτας.
Από τότε είναι μέλος και της Εθνικής ομάδας. Συμμετέχει στην ομάδα που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και παράλληλα κάνει πολύ καλές σεζόν και με την Λιέτουβος Ρίτας. Είχε 13,5 πόντους την περίοδο 2011-12 και 15,1 πόντους την περσινή χρονιά, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Βίλνιους.

Στο φετινό Ευρωμπάσκετ ο Σεϊμπούτις έλαμψε! Είχε 8,5 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, το κυριότερο όμως ήταν ότι – υπό την καθοδήγηση του Κασλάουσκας και πάλι – ήταν “παρών” σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της Λιθουανίας που την έφεραν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη Λουμπλιάνα.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για το “κλειστό παιδί του μπάσκετ” όπως τον έλεγαν τότε στον Ολυμπιακό οι συμπαίκτες του. Ο Σεϊμπούτις ήταν αφοσιωμένος πάντοτε στο μπάσκετ, πουθενά αλλού. Τώρα δικαιώνεται. Χθες ήταν αυτός που “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, σκοράροντας 19 πόντους με 4/4 τρίποντα!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/