Connect with us

MONEY

Αυτός ελέγχει το ΝΒΑ

Published

on

Το ΝΒΑ είναι μπίζνες, είναι εκατομμύρια δολάρια, είναι εμπορική υπόθεση παράλληλα με την αθλητική. Πίσω από τα “τερατώδη” συμβόλαια κρύβονται δισεκατομμυριούχοι που τα πληρώνουν, αλλά και άνθρωποι που διαπραγματεύονται για να τα πάρουν για τους πελάτες – παίκτες τους. Κορυφαίος στο είδος είναι ο Αρν Τέλεμ και το sportsfeed.gr εξηγεί τα πως και τα γιατί.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Στα 59 του χρόνια ο Αρν Τέλεμ, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Φιλαδέλφια, θεωρείται ο κορυφαίος ατζέντης παικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με πτυχία στα οικονομικά και τη νομική, ο Τέλεμ κατάφερε μέσα από μια πορεία δεκαετιών να είναι σήμερα Νο1 στην λίστα των μάνατζερ του ΝΒΑ. Ο ίδιος βέβαια έχει πελάτες και παίκτες του μπέιζμπολ, όμως στο ΝΒΑ κάνει τη διαφορά.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία ο Τέλεμ έχει τους περισσότερους παίκτες στο ΝΒΑ, 43 στον αριθμό, 9 εκ των οποίων είναι Ολ Σταρ και 6 έχουν υπογράψει ήδη το μάξιμουμ συμβόλαιό τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τα συμβόλαια που έχει διαπραγματευτεί ο Τέλεμ για την επόμενη χρονιά αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια! Είπατε κάτι;

Πιο αναλυτικά; Οι κορυφαίοι παίκτες που εκπροσωπεί ο Τέλεμ – βάσει συμβολαίου – είναι ο Τζο Τζόνσον (21,4 εκατ. δολάρια), ο Πάου Γκαζόλ (19,2 εκατ. δολάρια), ο Μπράντον Ρόι (17,7 εκατ. δολάρια), ο Ντέρικ Ρόουζ (17,6 εκατ. δολάρια), ο Μαρκ Γκαζόλ (14,8 εκατ. δολάρια), ο Μπρουκ Λόπεζ (14,6 εκατ. δολάρια), ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (14,6 εκατ. δολάρια), ο Λα Μάρκους Όλντριτζ (14,1 εκατ. δολάρια) και πολλοί άλλοι.

Το 2005 αναδείχθηκε από το Sporting News ένας από τους 100 πιο δυναμικούς ανθρώπους των σπορ στην Αμερική και το Sports Business Journal τον επέλεξε ανάμεσα στους 50 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στις αθλητικές επιχειρήσεις.
Από το 2006 ο Τέλεμ ενσωματώθηκε στην εταιρεία Wasserman Media Group, έχοντας την θέση του αντιπροέδρου. Το συγκεκριμένο γραφείο διαχειρίζεται για την προσεχή χρονιά 313 εκατ. δολάρια σε συμβόλαια παικτών στο ΝΒΑ, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο, χάρη στις ικανότητες του Τέλεμ.

Screen Shot 2013-09-30 at 12.41.11 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/