Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αχ αυτά τα πέναλτι

Published

on

Για τρίτη φορά φέτος, Εθνική ομάδα χάνει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα πόλο των νεανίδων, ακολούθησε αυτή των γυναικών στο ευρωπαϊκό και των ανδρών στο μουντιάλ ποδοσφαίρου και αποκλείστηκε στη… ρώσικη ρουλέτα από την ομάδα των ΗΠΑ χάνοντας 12-11.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η Εθνική μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, τελειώνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με σκορ 5-2 υπέρ της. Οι Αμερικανίδες ανέτρεψαν την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο και πήγαν στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 1-0. Η Ελλάδα απάντησε στο 4-0 των ΗΠΑ με ένα 3-0 στο τρίτο οκτάλεπτο, που έκλεισε με την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 8-6.
Οι διεθνείς μας διατήρησαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (7-9), ωστόσο οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν 1.23’ πριν το τέλος σε 9-9, που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.
Στην παράταση δεν σημειώθηκε κανένα γκολ και οι ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι διεθνείς μας έχασαν τρία πέναλτι και η ομάδα ηττήθηκε τελικά με 12-11.
Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει αύριο στις 18:00 το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την Ουγγαρία που ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από τον Καναδά 10-9.

Τα οκτάλεπτα 2-5, 4-0, 0-3, 3-1
ΗΠΑ (Λεονάρντι) Καπάνα, Μαντζέλα, Γουάν, Μπρουκς 2, Μπέργκρεν, Ρανεϊ 1, Γκραμπ, Κλας, Αρ. Φίσερ 2, Μ. Φίσερ 1, Ντάμπουμπ, Μούσλεμαν 3.
Ελλάδα (Μορφέσης) Ελ. Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Β. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Καλογεράκου, Σόρα, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/