Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαριά η Εθνική

Published

on

Πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με τον Γιώργο Πρίντεζη στη σύνθεση της και ήττα από τη Λιθουανία στο φιλικό του Κάουνας με 86-67.

Ο Φώτης Κατσικάρης δοκίμασε διάφορα σχήματα έχοντας για πρώτη φορά στη διάθεση του, τον φόργουορντ του Ολυμπιακού. Η Εθνική ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο σχετικά καλά με την προσοχή να είναι στραμένη στην άμυνα και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να είναι στο 19-16 υπέρ των Λιθουανών.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα των δύο ομάδων με την Ελλάδα να κυνηγάει τους Λιθουανούς, αλλά με άσχημα ποσοστά κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου δεν κατάφερε πολλά πράγματα με αποτέλεσμα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να είναι 39-34.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έπαθε μπλακ άουτ σε αντίθεση με τη Λιθουανία που ήταν πιο εύστοχη για να καταφέρει να πάρει προβάδισμα 23 πόντων (64-41). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική δέχθηκε 25 πόντους με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς και να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο 64.45. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να… διατηρούν τη διαφορά για να τελείωσει το παιχνίδι με νίκη των Λιθουανών 86-67.
Η Εθνική εμφανίστηκε… βαριά από την προετοιμασία, αλλά και ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε να πειραματιστεί σε διάφορα σχήματα και όχι να διεκδικήσει τη νίκη. Σε αντίθεση με τους Λιθουανούς που από την πρώτη στιγμή έδειξαν ξακάθαραν πως ήθελαν τη νίκη για να ικανοποιήσουν το κοινό τους που γέμισε το γήπεδο.

Λιθουανία (Καζλάουσκας) Πότσιους 6, Καλνιέτις 8, Ντ. Λαβρίνοβιτς 14, Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Γιανκούνας 3, Βαλαντσιούνας 14, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 9, Μοτιεγιούνας 18, Βασιλιάουσκας 6.
Ελλάδα (Κατσικάρης) Ζήσης 5, Βασιλειάδης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5, Σλούκας 7, Καϊμακόγλου 10, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 4.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/