Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Βασιλιάς εναντίον Τζόκερ

Published

on

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο ημιτελικός-πρόωρος τελικός ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ είναι γεγονός στο Σαγκάη Ρόλεξ Μάστερς , σε μία επανάληψη του φετινού τελικού του λονδρέζικου γκραν σλαμ στο Γουίμπλεντον.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Τζόκοβιτς-Φέντερερ, επεισόδιο 36ο! Η Σαγκάη αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, καθώς το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε έναν αμφίρροπο και συγκλονιστικό -όπως αναμένεται- ημιτελικό. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ξεπέρασαν άνετα τα εμπόδια των προημιτελικών, επικρατώντας σε ρυθμούς προπόνησης ο μεν Τζόκοβιτς του Ισπανού Νταβίντ Φερέρ (6-4, 6-2) σε μία ώρα και 35 λεπτά, ο δε Φέντερερ του Γάλλου Ζουλιάν Μπενετό (7-6(4), 6-0) σε μία ώρα και 10 λεπτά.

Για τον Ελβετό αυτός ο αγώνας θα είναι μία χρυσή ευκαιρία για να πάρει τη ρεβάνς από τον Σέρβο αντίπαλό του, για τον οδυνηρό χαμένο τελικό του αγαπημένου του Γουίμπλεντον τον περασμένο Ιούλιο, σε έναν μαραθώνιο αγώνα που είχε διαρκέσει 3 ώρες και 56 λεπτά! Τότε ο «Τζόκερ» του είχε στερήσει την ευκαιρία να σηκώσει τον 18ο τίτλο του σε γκραν σλαμ και 8ο στο Λονδίνο (που θα ήταν ρεκόρ), και με τις νίκες στα 35 μεταξύ τους παιχνίδια να είναι σχεδόν μοιρασμένες (18-17 υπέρ του Φέντερερ), όλα προμηνύουν έναν επικό αγώνα.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ο γαλλο-ισπανικός πόλεμος ανάμεσα στον 30χρονο Ζιλ Σιμόν (Νο29 στον κόσμο) και τον 33χρονο Φελιτσιάνο Λόπεθ (Νο21) αναμένεται επίσης συναρπαστικός, με τους δύο ισοδύναμους τενίστες να βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, αποκλείοντας αρκετά ευκολότερα από ό,τι υποδηλώνουν τα τρία σετ που χρειάστηκαν αμφότεροι, τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ και τον Ρώσο Μιχαΐλ Γιούζνι αντίστοιχα. Στις προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ισπανός προηγείται του Γάλλου με 2-1 νίκες.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Ζιλ Σιμόν – Τόμας Μπέρντιχ 7-6(4), 4-6, 6-0
Φελιτσιάνο Λόπεθ – Μιχαΐλ Γιούζνι 5-7, 6-4, 6-4
Νόβακ Τζόκοβιτς – Νταβίντ Φερέρ 6-4, 6-2
Ρότζερ Φέντερερ – Ζουλιάν Μπενετό 7-6(4), 6-0

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (11.10)
11:30 Ζιλ Σιμόν – Φελιτσιάνο Λόπεθ
15:00 Νόβακ Τζόκοβιτς – Ρότζερ Φέντερερ

«Βασιλιάς» εναντίον «Τζόκερ»
Συνολικές αναμετρήσεις ΑΤΡ Tour 35
Νίκες Φέντερερ 18
Νίκες Τζόκοβιτς 17
Φετινοί αγώνες 4 (από δύο νίκες έκαστος)
Τελευταία αναμέτρηση Τελικός Γουίμπλεντον (3-2 υπέρ Τζόκοβιτς, 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/