Connect with us

TOP

Βραζιλιάνικη σάμπα στον τελικό των ανδρών

Published

on

Για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο οι Βραζιλιάνοι πανηγύρισαν χρυσό μετάλλιο σε ένα δημοφιλές στην χώρα ομαδικό άθλημα στην ευρύτερη περιοχή του Μαρακανά. Μετά τη νίκη του ποδοσφαίρου το βράδυ του Σαββάτου, στο διπλανό Μαρακαναζίνιο οι Βραζιλιάνοι στέφθηκαν Ολυμπιονίκες και στο βόλεϊ των ανδρών.

Στον μεγάλο τελικό, που ολοκληρώθηκε πέντε ώρες πριν στο Μαρακανά αρχίσει η τελετή λήξης και η αντίστροφη μέτρηση για να σβήσει η Ολυμπιακή φλόγα και να περάσει στην ιστορία η 31η διοργάνωση από την αναβίωσή τους το 1896, η Βραζιλία επικράτησε με 3-0 σετ της Ιταλίας προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε 10.000 κόσμου που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Ενδεικτικό της έντασης και του πάθους των Καριόκας για να κατακτήσουν το τρόπαιο είναι το ξέσπασμα πολλών παικτών κατά την απονομή, που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους την στιγμή που κρέμαγαν στο στήθος τους τα χρυσά μετάλλια με την φτερωτή Νίκη.
Η επικράτηση ήρθε πάντως πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει αυτό το 3-0, αφού η Ιταλία πρόβαλε μεγάλη αντίσταση σε όλα τα σετ, αλλά δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία στο τέλος τους. Κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-22, το δεύτερο με 28-26 και το τρίτο και τελευταίο με 26-24 σε αγώνα που κράτησε μόλις μία ώρα και οκτώ λεπτά.
Έχοντας τραυματία τον Ρικάρντο Λουκαρέλι που μοιραία δεν μπόρεσε να βοηθήσει και πολύ, ήταν ο Γουάλας που πήρε στις πλάτες του την Σελεσάο στον επιθετικό τομέα με τους 20 πόντους που σημείωσε, ενώ ο Φοντέλες πρόσθεσε άλλους 11, εκ των οποίων και το μπλοκ στον Ζάιτσεφ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς, για να βοηθήσει την Εθνική του να φτάσει στην τρίτη της πρωτιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Βαρκελώνη το 1992 και την Αθήνα το 2004.
Μάλιστα στην διοργάνωση της Αθήνας η Βραζιλία είχε απέναντί της στον τελικό και πάλι την Ιταλία. Γενικά, σε δέκα αναμετρήσεις με τους Ιταλούς σε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων η Σελεσάο μετράει εννιά νίκες, με την μοναδική ήττα να έρχεται στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, αλλά να μην στοιχίζει τελικά στους Καριόκας.
Νωρίτερα, σε ένα ακόμα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έφτασαν με μια επική ανατροπή στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου κερδίζοντας με 3-2 την Ρωσία, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Τα σετ της αναμέτρησης: 23-25, 21-25, 25-19, 25-19, 15-13.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/