Connect with us

STORY

Γιάνκοβιτς ή Γλυνιαδάκης;

Published

on

Επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική μπάσκετ και ο Φώτης Κατσικάρης αποφάσισε να «κόψει» τους Μπόγρη-Αθηναίου από την ομάδα. Αυτό σημαίνει πως για την τελευταία θέση της 12αδας θα δώσουν μάχη οι Γιάνκοβιτς-Γλυνιαδάκης.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο προπονητής της Εθνικής «έκοψε» τον Γιάννη Αθηναίου καθώς στην περιφέρεια με την επιστροφή του Νικ Καλάθη υπάρχει πληρότητα. Εκτός από τον παίκτη των Μέμφις Γκρίζλις, υπάρχουν και οι Ζήσης, Μάντζαρης, Σλούκας και Βασιλειάδης. Πέντε περιφερειακοί θεωρούνται αρκετοί. Όσον αφορά στον Γιώργο Μπόγρη, παρά το γεγονός ότι είχε εξαιρετική χρονιά με τον ΠΑΟΚ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να κρατήσει ως αναπληρωματικό του Γιάννη Μπορούση, τον Ίαν Βουγιούκα.

Στη μία θέση που έχει απομείνει για να ολοκληρωθεί η 12αδα που θα ταξιδέψει στην Ισπανία για το παγκόσμιο κύπελλο υπάρχει το εξής δίλημμα: Τρίτος σμολ φόργουορντ ή τρίτος ψηλός; Γιάνκοβιτς ή Γλυνιαδάκης. Ένα νεαρό παίκτη ύψους 2.02μ. με καλό σουτ ή έναν 33χρονο έμπειρο σέντερ ύψους 2.15μ. που μπορεί να… σπρώξει μέσα στη ρακέτα;

Στη θέση «3», ο Κατσικάρης έχει στη διάθεση του, το φορμαρισμένο Κώστα Παπανικολάου και τον Γιάννη Αντετοκούμπο που ήρθε με φόρα από το NBA o οποίος θα χρησιμοποιηθεί και στη θέση «4» όπου υπάρχουν μόνο οι Πρίντεζης-Καϊμακογλου. Στο «5» υπάρχει ο επίσης φορμαρισμένος Γιάννης Μπουρούσης και ο Ίαν Βουγιούκας. Και οι δύο είναι καλοί στην επίθεση αλλά υστερούν στην άμυνα. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν περισσεύει από την Εθνική ούτε τριάρι αλλά ούτε και πεντάρι.

Το δίλλημα του Φώτη Κατσικάρη από ότι φαίνεται θα λυθεί μετά τα δύο φιλικά με την Τουρκία. Το πρώτο αύριο (21:15) στο ΟΑΚΑ και το δεύτερο την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το παιχνίδι στην Πόλη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή για την Ισπανία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, ο Βλαδίμιρος Γιάνκοβιτς είναι αυτός που έχει το προβάδισμα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/