Connect with us

EDITORIAL

Για χάρη του Μπουρούση

Published

on

Το κόψιμο των Βασιλειάδη – Κατσίβελη ουσιαστικά διαμόρφωσε την 12αδα για το Ευρωμπάσκετ, τυπικά μένει να κοπεί και ο Καββαδάς. Η Εθνική ομάδα πάει στην Σλοβενία με έξι περιφερειακούς, πέντε ψηλούς και έναν… μπαλαντέρ (Καϊμακόγλου).

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Επί της ουσίας; Ο Αντρέα Τρινκιέρι αποφάσισε να ρισκάρει για να έχει μαζί του έστω και όχι 100% τον Γιάννη Μπουρούση, επιλέγοντας να πάει στο Ευρωμπάσκετ με τρία γκαρντ.
Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα δεν έχει ούτε έναν καθαρό πλέι μέικερ. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και πλέι μέικερ. Ο Νίκος Ζήσης είναι και πλέι μέικερ. Ο Κώστας Σλούκας επίσης. Δεν είναι “καθαροί” άσοι. Σαφώς και μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο αυτό, άλλωστε το κάνουν χρόνια και στις ομάδες τους και στην Εθνική ομάδα. Το ερώτημα όμως είναι άλλο: Φτάνουν αυτοί οι τρεις; Εδώ ακριβώς έγκειται το ρίσκο του Ιταλού, που προτίμησε να μην αφήσει εκτός 12αδας τον Μπουρούση, παρότι είναι ανέτοιμος και να πάρει τον Κατσίβελη, για να έχει άλλον έναν γκαρντ. Οι Μπράμος, Παπανικολάου, Περπέρογλου είναι περισσότερο φόργουορντ, παρά γκαρντ.

Θα μπορέσει η Εθνική ομάδα να αντέξει στην πίεση στη μπάλα που θα δεχτεί ο Σπανούλης, ο Ζήσης και ο Σλούκας από τα αντίπαλα γκαρντ; Συν τοις άλλοις ουδείς από τους ψηλούς (Μπουρούσης, Βουγιούκας, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Πρίντεζης) είναι αμυντικογενείς παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι το ριμπάουντ είναι (όχι απλά εξ ορισμού, αλλά και επιτακτική ανάγκη) υπόθεση της ομάδας και όχι των ατόμων.

Ευτυχώς η Εθνική ομάδα έχασε παιχνίδια στην προετοιμασία της, φανερώνοντας αδυναμίες, που έκαναν το καμπανάκι να χτυπήσει. Το αν ακούστηκε θα φανεί από τις 4 Σεπτεμβρίου. Είναι πάντως ομάδα που λογικά την θεωρούν φαβορί για ένα μετάλλιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/