Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Γκραν σλάμερ ο Τσίλιτς

Published

on

Σε ένα τουρνουά τένις όπου τα αουτσάιντερ ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό, δε θα μπορούσε παρά να συμβεί το ίδιο και στον τελικό. Ο Μάριν Τσίλιτς έγινε ο 26ος κάτοχος του αμερικάνικου όπεν (από το 1968 που καθιερώθηκε ως όπεν).

Ο Κροάτης Νο14 του ταμπλό επικράτησε με ιδιαίτερη ευκολία (μόλις σε 114 λεπτά) του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-3). Η κυριαρχία του Τσίλιτς ήταν ισοπεδοτική. Είχε 17 άσους έναντι μόλις 2 του Ιάπωνα. Είχε 38 γουίνερς έναντι 19 του Νισικόρι, ενώ και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, ήταν πολύ καλύτερος από τον Ιάπωνα. Με την κατάκτηση του όπεν, ο Τσίλιτς θα εισπράξει 2,2 εκατομμύρια ευρώ και θα αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα (Νο9).
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το Νο14 κατακτά τον τίτλο και η δεύτερη φορά στην ιστορία του αμερικάνικου όπεν που αθλητής εκτός τοπ 10 είναι ο νικητής. Ο πρώτος που τα κατάφερε ήταν ο Πιτ Σάμπρας το 2002, που κατέκτησε το τρόπαιο από το Νο17. «Για όλους τους αθλητές που δουλεύουν σκληρά, η σημερινή νίκη είναι ένα σημάδι για να μην τα παρατήσουν» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τσίλιτς σε εκπροσώπους Τύπου από ολόκληρο τον κόσμο εκτός από την Κροατία καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας διαπιστευμένος συμπατριώτης του δημοσιογράφος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/