Connect with us

ΤΡΕΞΙΜΟ

Γυναίκες στους δρόμους

Published

on

Η μεγάλη αύξηση γυναικείων συμμετοχών σε διοργανώσεις δρόμων ανά τον κόσμο και τα συνεχόμενα νέα ρεκόρ, καθιστούν το γυναικείο τρέξιμο μια νέα παγκόσμια μόδα στο χώρο του αθλητισμού.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μαθημένη στο «τρέξιμο» των έντονων καθημερινών ρυθμών αλλά επάξια δείχνει πως δεν την σταματάει κανένας… δρόμος. Με τον ήλιο να μας κάνει το χατίρι ήρθε η ώρα να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να πάρουμε τους δρόμος. Το Sportsfeed παρουσιάζει 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να τρέχει μια γυναίκα.

Γυμνασμένη και έξυπνη
Ένα υγιές μυαλό είναι το ίδιο σημαντικό με ένα υγιές σώμα, μέσα από το απλό τρέξιμο απελευθερώνονται ενδορφίνες, εκτοξεύοντας την διάθεση σας να φτάσει στα ύψη. Οι κινητικές σας ενέργειες επηρεάζουν και στην ανάπτυξη νέων νευρικών κυττάρων, κάτι το οποίο αυξάνει τη μνήμη και βελτιώνει την εγκεφαλική μάθηση.

Τονώνεις γλουτούς και πόδια
Το τρέξιμο αποτελεί μια καλή και γρήγορη επιλογή αν θέλετε να έχετε ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Η καύση λίπους που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών, σε συνδυασμό με τις μυικές ομάδες που δουλεύουν κυρίως στα κάτω άκρα, προσφέρουν την δυνατότητα για τέλειους γλουτούς και πόδια.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά
Αν αντιμετωπίζετε θέματα αϋπνίας, να ένας τρόπος για να τα ξεπεράσετε. Δώστε ένα τέλος στους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια, απολαμβάνοντας τις σωστές ώρες ύπνου. Ο οργανισμός σας έχει ανάγκη να αποκαταστήσει τη χαμένη ενέργεια που καταναλώσατε και η κόπωση δε θα σας αφήσει επιλογή για ξενύχτια.

Κάνε εύκολες τις δύσκολες μέρες του μήνα
Αν αντιμετωπίζετε πόνους και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου, το χαλαρό τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει να τους ξεπεράσετε. Επίσης η απελευθέρωση ενδορφινών και η βελτίωση της ψυχολογίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βοήθημα εκτόνωσης έντονης ψυχολογικής φόρτισης.

Κάνε ψώνια με τα λεφτά που θα έδινες σε γυμναστήρια
Εκτός από ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα χρειαστείτε,το τρέξιμο είναι οικονομικό και έχετε άπειρες επιλογές διαδρομών για να τρέξετε εντελώς δωρεάν. Εξοικονομήστε τα χρήματα που θα δίνατε σε προγράμματα γυμναστηρίων και επιλέξτε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας.

Κάνε νέες γνωριμίες
Αν ψάχνετε να γνωρίσετε νέους φίλους, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μια ομάδα στίβου ή ένα σύλλογο δρομέων υγείας. Θα γνωρίσετε άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε κοινές προσπάθειες και εμπειρίες, μέσα από τις οποίες θα έρθετε πιο κοντά σαν άνθρωποι. Όσων αφορά τις ελεύθερες της παρέας, οι αθλητικοί τύποι κυκλοφορούν παντού.

Γίνε μια σούπερ μαμά
Γίνεται το αθλητικό πρότυπο των παιδιών σας και δημιουργείστε παραγωγικές προσωπικές στιγμές μαζί τους. Επιλέξτε χώρους όπως αθλητικά πάρκα ή γήπεδα, όπου μπορείτε να αθληθείτε ταυτόχρονα, είτε εκείνα παίζοντας και εσείς τρέχοντας, είτε ακόμα κάνοντας γρήγορες βόλτες με καρότσι αν είναι πολύ μικρά.

Ελευθερία χρόνου για τις πολυάσχολες
Επωφεληθείτε από την ελευθερία χρόνου που σας προσφέρει η επιλογή του τρεξίματος. Όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας, μπορείτε βρείτε το χρονικό διάστημα που σας βολεύει, χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσετε το πρόγραμμα σας πάνω σε συγκεκριμένες ώρες τμημάτων γυμναστηρίων.

Αυξήστε την σεξουαλικότητα σας
Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η συχνή άσκηση διεγείρει την σεξουαλικότητα μιας γυναίκας. Τρέχοντας αποκτάτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σας και αυξάνεται τα επίπεδα σεξουαλικότητας που εκπέμπετε.

Γλυκά και σοκολάτες
Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι σοκολάτες, επιτέλους ήρθε η ώρα να τις καταναλώσετε (πάντα με μέτρο) χωρίς τύψεις. Φάτε ένα γλυκό ή μια σοκολάτα της αρεσκείας σας λίγο πριν την προπόνηση, για να αποκτήσετε επιπλέον ενέργεια και γλυκάνετε τον εαυτό σας για επιβράβευση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/