Connect with us

EDITORIAL

Δεν άντεξε το βάρος

Published

on

Ακούς στη Δημόσια Τηλεόραση την περιγραφή και το σχόλιο του επαναληπτικού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός και νομίζεις πώς βρίσκεσαι στην περίοδο της επταετίας με την ΥΕΝΕΔ να κάνει προπαγάνδα για το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Το πέναλτι υπέρ της αγγλικής ομάδας χαρακτηρίστηκε από «αυστηρό» έως «υπερβολικό». Ανάλογες γνώμες διατυπώθηκαν και στο φάουλ, από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ. «Ανύπαρκτο», ακούστηκε σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης. Σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια να αποδοθεί ο αποκλεισμός των πρωταθλητών Ελλάδας στα σφυρίγματα του Κάιπερ και των βοηθών του. Να μετατραπεί ο Ολλανδός ρέφερι στον… Τάσο Κάκο της ΟΥΕΦΑ. Έτσι, όμως, χάνουν στον Ολυμπιακό το δάσος.
Ο αποκλεισμός ήρθε επειδή οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους στην ταχυδύναμη. Απέτυχαν να ελέγξουν τον ρυθμό και επέτρεψαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νιώσει αφεντικό μέσα στο γήπεδο. Ναι, συνετέλεσε στην πρόκριση των «μπέμπηδων» το πρώτο γκολ που προήλθε από το πέναλτι του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι. Αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ορθότητα της απόφασης; Ποιος θα δεχόταν να μη δοθεί πέναλτι σε ίδια φάση μέσα στην περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Αλλά και μέχρι το πέναλτι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ήδη καταθέσει δείγματα γραφής για την αδυναμία τους να διαχειριστούν σωστά το ματς. Άλλοι επειδή ενδεχομένως να υποτίμησαν τους αντιπάλους τους. Κάποιοι διότι μπήκαν εμφανώς τρακαρισμένοι μέσα στο γήπεδο. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Κώστα Μανωλά! Ο διεθνής στόπερ γνώριζε ότι οι κορυφαίοι σύλλογοι της Αγγλίας και όχι μόνο είχαν στείλει σκάουτερ για χάρη του! Από την πρώτη φάση, όμως, φάνηκε το τρακ του. Στην κίτρινη που δέχθηκε, ασφαλώς και δεν είχε πρόθεση να ανατρέψει τον Φαν Πέρσι. Αλλά και μόνο ότι του έφυγε ο Ολλανδός στην πλάτη του αποτέλεσε το πρώτο κακό μαντάτο στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ».
Εκτός από το βάρος που λύγισε κάποιους παίκτες του, ο Ολυμπιακός πλήρωσε στο Μάντσεστερ και τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Η αλληλοκάλυψη του πρώτου αγώνα έλειψε από τον επαναληπτικό! Ο Ρούνεϊ, ο Βαλέντσια, ο Φαν Πέρσι βρήκαν χώρους και έτρεξαν! Ακόμα και οι μπακ ανέβηκαν παρά το πρέσινγκ από την τριάδα των Πέρες, Φουστέρ και Κάμπελ.
Επίσης ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αδυναμία του να κρατήσει την μπάλα σε μεγάλα διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου. Αντί να κυκλοφορήσει το τόπι για να ελέγξει τον ρυθμό, οι παίκτες του έπεσαν στην παγίδα και άνοιξαν τους χώρους με συνεχές τρέξιμο… Μόνο που εκεί υπερτερούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πράγματι, έχασε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός! Πράγματι κοίταξε στα μάτια τους «μπέμπηδες» και απείλησε άμεσα τον Ντε Χέα! Αλλά του έλειψε ο Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος θα δημιουργούσε σαφώς μεγαλύτερα προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας. Αλλά ακόμα και με τον Νιγηριανό δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι θα έμπαινε το χρυσό γκολ. Εκείνο που θα έστελνε τους Πειραιώτες στα ουράνια με τα οκτώ αστέρια!..
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η επόμενη μέρα. Η απογοήτευση μοιάζει ως φυσικό επακόλουθο των προσδοκιών που δημιούργησε το 2-0 του πρώτου αγώνα. Αρκετές ομάδες έκαναν χρόνια για να συνέλθουν από το σοκ τέτοιων αποκλεισμών. Στον Πειραιά οφείλουν να συνέλθουν άμεσα και να δουν την εφετινή σεζόν ως ένα σκαλοπάτι που τους επιτρέπει να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στους οκτώ της επόμενης διοργάνωσης! Με όπλο την εμπειρία που απέκτησαν και τη βελτίωση που μπορεί να σημειωθεί μέσα από τον έγκαιρο και σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό….

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/