Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δεν φοβάται τον Φελπς

Published

on

Η επιστροφή του Μάικλ Φελπς δεν τρομάζει τον χρυσό Ολυμπιονίκη των 100μ. ελεύθερο, Νέιθαν Εϊντριαν. Ο «βασιλιάς» των σπριντ αυτή την περίοδο, θέλει το πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ρίο, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Ο Εϊντριαν συμμετείχε σε ένα ιδιαίτερο μίτινγκ σπρίντερ στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου κορυφαίοι κολυμβητές των μικρών αποστάσεων δηλώνουν συμμετοχή για να προσθέσουν μερικές χιλιάδες δολάρια στο λογαριασμό τους, μιας και το άθλημα δεν είναι από τα πιο προσοδοφόρα.
Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης νίκησε στα 100μ. και τα 50μ. ελεύθερο και έφυγε από την ασιατική χώρα κατά 20.000 δολάρια πλουσιότερος, μέσα σε ένα βράδυ. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου νίκησε στο 100άρι με ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, τη μικρότερη δυνατή χρονική διαφορά στην κολύμβηση, δεν κατάφερε να κερδίσει χρυσό σε άλλη μεγάλη διοργάνωση, σε αυτό το αγώνισμα.

Ηταν τρίτος στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελόνης και δεύτερος τον περασμένο μήνα στο Πανειρηνικό πρωτάθλημα στην Αυστραλία. Στο Ρίο, το 2016, θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του Λονδίνου αλλά δεν αποκλείεται να βρει μπροστά του τον Μάικλ Φελπς.
Ο «θρύλος» της παγκόσμιας κολύμβησης επέστρεψε, αγωνίστηκε στα 100μ. ελεύθερο και μαζί με τον Εϊντριαν έχει προκριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Καζάν. Ο Φελπς δεν έχει αποκαλύψει σε ποια αγωνίσματα σκοπεύει να αγωνιστεί στο Ρίο και το παρελθόν του λέει ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει τα πλάνα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το ενδεχόμενο να είναι αντίπαλός του ο Φελπς, δεν τρομάζει τον Εϊντριαν. «Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του. Οποιος το έκανε τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχασε τα χρήματά του», δήλωσε ο Εϊντριαν στο Reuters και πρόσθεσε: «Είναι εντυπωσιακό να τον βλέπεις να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή είναι στο πικ του ή έστω κοντά σε αυτό».
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου αμφιβάλει ότι θα βρει απέναντι του τον Φελπς και εκτιμά ότι ο συμπατριώτης του θα επιλέξει τα 100μ. πεταλούδα και τα 200μ. μικτή ατομική, στα οποία κέρδισε και στους τρεις προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχε.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/