Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Διαψεύδει μέσω twitter

Published

on

Με μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος της ιατρικής και αντιντόπινγκ επιτροπής της IAAF αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η παγκόσμια ομοσπονδία αγνόησε 150 υπόποτα δείγματα από εξετάσεις αίματος.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο δρ. Χουάν Μανουέλ Αλόνσο μέσω twitter έγραψε μεταξύ άλλων ότι «τα δείγματα αίματος που πάρθηκαν πριν το 2009 έχουν όλα εξεταστεί λεπτομερώς». Η γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD ανέφερε σε θέμα της ότι ένα, επί πολλά χρόνια, μέλος της ιατρικής επιτροπής της IAAF, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, είχε μια λίστα δεκάδων αμφισβητούμενων δειγμάτων αίματος, όπου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία ελέγχου. Από την άλλη η IAAF με επίσημη ανακοίνωσή της υποστήριξε μεταξύ άλλων πώς δεν μπορεί ένα μέλος της επιτροπής να γνωρίζει οι διαδικασίες ελέγχου έχουν γίνει ή όχι και δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί πότε ένας αθλητής έχει ντοπαριστεί «με βάση μίας μόνο τιμής στο αίμα».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/